• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Mali obišao "Tehnološko ćoše": Ovog vikenda besplatni sadržaji za penzionere

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Obučavaju naše najstarije kako da naprave nalog na eUpravi, da koriste internet i društvene mreže", napisao je Siniša Mali

  • 1

Ministar finansija Siniša Mali posetio je jutros "Tehnološko ćoše", koje je postavljeno s ciljem podizanja digitalne pismenosti penzionera, a u okviru kampanje obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji.

- Obučavaju naše najstarije kako da naprave nalog na eUpravi, da koriste internet i društvene mreže… - napisao je ministar na svom Instagram nalogu iz tržnog centra Galerija, dodajući da će danas i sutra penzionere podučavati iz Kancelarije za IT i eUpravu, kao i mladi iz Kancelarije za mlade Beograd.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

Dodao je da će takvi štandovi danas i sutra biti postavljeni u još dva tržna centra u Beogradu i to u tržnom centru Ušće i tržnom centru Delta city.

- Ovo je samo deo kampanje povodom obeležavanja 100 godina od uspostavljanja penzijskog sistema u Srbiji - istakao je ministar ukazujući i na ostale besplatne sadržaje.

Podsetimo, penzioneri danas mogu da obave jedan od nekoliko besplatnih pregleda u Domovima zdravlja, a tokom današnjeg i sutrašnjeg dana mogu da posete neki od 27 muzeja. Detaljan spisak možete pogledati ovde.

Juče su takođe najavljene i penzionerske kartice, koje će početi da se koriste od 1. oktobra.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je konkurs za prijem zahteva za upućivanje penzionera na rehabilitaciju u banjama do 2. marta.

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović najavio je da će "Tehnološko ćoše" od marta biti širom Srbije.

Video: Mali: Penzije su bezbedne, stabilne i isplaćujemo ih iz realnih izvora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    11. februar 2023 | 13:58

    Kakve razlike ima izmedu Beogradskih i oatalih penzionera iz unutr0asnjosti Srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>