• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije nastavljaju da tonu: Adidas plaća ogroman ceh zbog kontroverznog repera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godišnji prihodi mogli bi se smanjiti za 9%, odnosno za dve milijarde evra

  • 0
Adidas Yeezy Adidas Yeezy / Foto: Shutterstock

Nije tajna da će Adidas platiti ogroman ceh zbog nekadašnje saradnje sa reperom Jeom (Kanje Vest), koji je nakon optužbi za antisemitski govor - prekinuo saradnje sa brojnim kompanijama, uključujući nemačkog giganta sportske opreme.

Godišnji gubitak profita bio bi prvi za 31 godinu poslovanja Adidasa, navodi Financial Times, a u ciframa - reč je o neverovatnih 750 miliona dolara.

Akcije Adidasa su u četvrtak pale za nekih 9 odsto, a agonija se nastavlja.

Naime, prema pisanju Blumberga, deonice su dan kasnije - u petak - potonule više od 10 posto (najveći pad u gotovo tri godine), pri čemu je tržišna vrednost Adidasa manja za 3 milijarde dolara.

Treći put u poslednja četiri meseca, nemačka kompanija je smanjila procenu dobiti za ovu godinu, te se tako u najboljem slučaju nada pozitivnoj nuli. Prema najgorem scenariju, Adidas bi mogao imati operativni gubitak do 700 miliona evra.

Godišnji prihodi mogli bi se smanjiti za 9%, odnosno za dve milijarde evra. Sve to, naravno, zbog raskida ugovora sa kontroverznim reperom Kanjeom Vestom, sa kojim je Adidas dizajnirao kolekciju Yeezy.

Video: Ivana Blečić: Zašto je važno dozvoliti sebi dokolicu. I dobrom poslu možemo da sagorimo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>