• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Čarobni Majk" otplesao do vrha: Ostvario veću zaradu za vikend od "Avatara" i "Titanika"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Čarobni Majk: Poslednji ples" zaradio je 8,2 miliona dolara tokom prvog vikenda od premijere u severnoameričkim bioskopima

  • 0
Magic Mike's Last Dance Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Treći deo filma "Čarobni Majk" otplesao je na vrh, ostavljajući dva ostvarenja Džejmsa Kamerona, "Avatara:Put vode" i "Titanik" na drugom i trećem mestu ovog vikenda piše Fortune.

"Čarobni Majk: Poslednji ples" zaradio je 8,2 miliona dolara tokom prvog vikenda od premijere u severnoameričkim bioskopima. Kameronovo ostvaranje "Avatar: Put vode" doneo je dodatnih 6,9 miliona dolara, dok je ponovno objavljivanje Titanika povodom 25 godina od premijere ostvario 6,4 miliona dolara od petka do nedelje.

Prvi film iz franšize "Čarobni Majk" izašao je 2012. godine i i ostvario je zaradu od 39,1 miliona dolara na domaćem tržištu, dok je u produkciju uloženo svega 7.

Drugi deo "XXL" doneo je zaradu od 122,5 miliona dolara na globalnom tržištu, nešto manje nego prvi deo, a uloženo je 14 miliona dolara u njegovo snimanje.

Uspeh filmova takođe je otvorio prostor i za pozorišnu predstavu u Las Vegasu koja se od tad proširila i na Majami i London, a uoči objavljivanja trećeg dela filma, prodaja karata je porasla. Spekuliše se da je za poslednji deo filma izdvojeno 40 miliona dolara.

"Avatar: Put vode", tokom svog devetog vikenda od premijere, dodao je zaradu od 25,8 miliona dolara na globalnom tržištu, čime je ukupna zarada dostigla 2,2 milijarde dolara, držeći mesto 4. najvećeg filmskog izdanja ikada.

Od kako je opet pušten, "Titanik" je zaradio 22,3 miliona dolara na globalnom nivou, od čega 2 miliona dolara na IMAKS ekranima. Do sada je zaradio 2,2 milijarde dolara na globalnom nivou, zadržavajući titulu trećeg po veličini filma svih vremena.

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>