• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kontinuitet politike infrastrukturnog razvoja Srbije": Šta je stalo u 100 dana rada ministarstva građevine?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sve što se nalazi u ovom izveštaju rezultat je predanog rada", istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić

  • 0
Goran Vesić Foto-kolaž: Nikola Anđić, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je danas na svojoj internet stranici izveštaj o prvih 100 dana rada ministarstva, a među najznačajnijim rezultatima su probijanje tunela ”Bubanj Potok” i početak probijanja budućeg najdužeg tunela u Srbiji ”Iriški venac”.

Sve projekte, planove, kalkulacije i cene možete pogledati i u našim galerijama koje prikazuju 100 dana ovog ministarstva.

- Posle predstavljanja rezultata prvih 100 dana rade Vlade Srbije, koje je predstavila premijerka Ana Brnabić, pružili smo javnosti na uvid detaljni izveštaj o rezultatima koje je u tom periodu ostvarilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Sve što se nalazi u ovom izveštaju rezultat je predanog rada, podrške građana Srbije i vizije predsednika Aleksandra Vučića da Srbija postane moderna, ekonomski snažna i povezana zemlja - naveo je Vesić.

Detaljnu prezentaciju možete da pogledate i prezmete na ovom linku i OVDE.

U izveštaju koji sadrži više od 160 strana sa najznačajnijim rezultatima su i puštanje u saobraćaj mosta kod Ostružnice, sprovođenje javnog konkursa za razvoj Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije, izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, izgradnja nove umetnute poletno-sletne staze i kontrolnog tornja na aerodromu "Nikola Tesla", rekonstrukcija 27 železničkih stanica, uspostavljanje železničke linije Beograd - Pančevo.

Prikazani su rezultati u izgradnji novih auto-puteva kao što su deonica autoputa Miloš Veliki Pakovraće - Požega, auto-put Sremska Rača - Kuzmin, auto-put Iverak - Lajkovac, izgradnja brze pruge Novi Sad - Subotica, realizacija projekta ”Čista Srbija”, povećana efikasnost u izdavanju građevinskih dozvola, kao i pojedinačni rezultati svih sektora, uprava i preduzeća u nadležnosti MGSI.

Vesić navodi da izveštaj predstavlja kontinuitet politike infrastrukturnog razvoja Srbije u poslednjih 10 godina.

- To je politika predsednika Aleksandra Vučića koji od Srbije stvara modernu i uspešnu zemlju. Jer samo ekonomski snažna i razvijena Srbija može da ostane nezavisna i da sa uspehom štiti naše državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji - ističe Vesić.

On navodi da je javnost u radu jedan od prioriteta ministarstva.

- Kao država kandidat za članstvo u EU, želimo da promovišemo otvorenost i participaciju kao model funkcionisanja javne uprave kakvom težimo - zaključio je Vesić.

Video: Vesić preuzeo dužnosti od Momirovića

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>