• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mask najavio povlačenje sa trona u Tviteru? Donirao i skoro 2 milijarde dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije prvi put da Mask daje Tesline akcije u dobrotvorne svrhe

  • 0
ilon mask Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, kaže da je prošle godine u dobrotvorne svrhe donirao oko 1,95 milijardi dolara vrednosti Teslinih akcija.

Donacija od 11,6 miliona akcija opisana je u podnesku kod američkih regulatora kao bona fide poklon.

U podnesku nije navedeno ime primaoca ili primalaca donacije, piše BBC, i dodaje da je Mask takođe, u sredu, rekao da će krajem ove godine biti "dobar trenutak" da pronađe nekoga ko će ga naslediti na mestu glavnog izvršnog direktora Tvitera.

- Pretpostavljam da bi, verovatno krajem ove godine, bio dobar trenutak da se nađe neko drugi za upravljanje kompanijom, jer mislim da bi trebalo da bude u stabilnoj poziciji. Mislim da moram da stabilizujem organizaciju i samo se uverim da je na finansijski zdravom mestu i da je mapa puta za proizvod jasno postavljena - istakao je Amerikanac koji više nije najbogatiji na svetu.

Na tom mestu ga je pretekao Bernar Arno, sredinom decembra 2022.

Dokument koji je podnet američkoj Komisiji za hartije od vrednosti pokazuje da je donacija data između avgusta i decembra prošle godine, a Tesla nije odmah odgovorila na zahtev BBC-ja za komentar.

Podseća se da ovo nije prvi put da Mask daje Tesline akcije u dobrotvorne svrhe. Pretprošle godine se "odrekao" sume vredne 5,74 milijarde dolara.

Iste godine je na Tviteru objavio kako planira da donira 20 miliona dolara školama u okrugu Kameron i 10 miliona dolara gradu Braunsvil u Teksasu za "obnovu centra".

Video: Tijana nam otkriva kako graditi karijeru u Beogradu, a kako u Njujorku i šta je human design?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>