• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Više i od megajahte! G-Quest donosi revoluciju u svakom smislu, a pogledajte šta je sve samo u garaži

Vreme čitanja: oko 2 min.

Serija Golijat je projekat koji, verovatno, privlači najveću pažnju, a videćete i zašto...

  • 0
Gigantska jahta za okeanska istraživanja G-Quest Foto: Steve Kozloff Designs / Ferrari / Profimedia

Onima koji kažu da najbogatiji na svetu nisu baš neki dobrotvori ili ne mare za životnu sredinu, dizajner jahti Stiv Kozlof ima nešto da poruči: "Evo vam megajahta G-Quest".

Trenutno, bogati možda nisu toliko posvećeni ekološkim pitanjima, i više računa vode o karakteristikama i estetici, kao što to čini Džef Bezos sa svojom novom jahtom Koru od 127 metara, ali, i to bi se moglo promeniti...

U novom članku, Autoevolution piše da koncepti superjahti mogu izgledati kao besmislica/izvor mašte, ali da, zapravo, služe svrsi - pomeranju okvira u pomorskom dizajnu i pokretanju inovacija.

Bilo da predlažu uksuznije karakteristike ili više njih, više opreme i poboljšanih mogućnosti, ili "zelenija" goriva i pogon, ovi koncepti mogu uvesti nove ideje i napraviti revoluciju.

Dizajner jahti sa sedištem u Kaliforniji, Stiv Kozlof, ulagao je svoje prekovremene sate, kako bi napravio nekoliko koncepata koji su dostupni u određenim aspektima.

Serija Golijat je, možda, projekat koji privlači najveću pažnju, jer uključuje plovila koja odgovaraju tom imenu.

Predstavljena ranije ovog meseca, G-Quest je ogromna superjahta za istraživanje, sa neverovatnim mogućnostima, od kojih je najvažnije to da se istakne kao istraživački brod. Ova megajahta, ne samo da ispunjava visoke zahteve veoma bogatog vlasnika, već je i poligon za okeanska istraživanja i eksperimente, ili plutajuća laboratorija.

Unutrašnjost nije detaljno opisana, ali dizajner napominje da spisak karakteristika uključuje pun bar u klubu na plaži, predivan pogled, SPA centar oko bazena na letnjem mostu, svečanu trpezariju i dnevni boravak sa panoramskim pogledom, odnosno prozorima od poda do plafona, a tu je i manji košarkaški teren na palubi.

Plovilo G-Quest može da primi čak 150 ljudi, uključujući stalnu posadu, doktore i medicinske sestre, istraživače i širok spektar specijalista.

Trebalo bi da poseduje kompletnu okeanografsku laboratoriju, medicinsku laboratoriju sa MRI i rendgenskim snimcima, oftalmološko i stomatološko odeljenje, i 20 bolničkih kreveta sa 5G povezanim robotskim hirurškim objektima.

Takođe bi imao pomorsku laboratoriju i dovoljno opreme da omogući istraživanje najudaljenijih područja, bilo pod vodom ili na kopnu. Garaže ove megajahte bi "nosile" podmornicu U-Worx Research, šest hidroglisera Candela, tri električna mlaznjaka, dva SUV-a...

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>