• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Niko neće da ulaže tamo gde nema puta. Ponosan sam na nove investicije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar je takođe naveo da je Srbija u prošloj godini zabeležila rast BDP-a između 2,3 i 2,5 odsto

  • 4
Goran Vesić Foto-kolaž: Nikola Anđić, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Najvažnija nacionalna borba za Srbiju je da ona bude ekonomski jaka, jer samo ekonomski snažna i stabilna država može da zaštiti svoje nacionalne interese i svoj narod - poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

On je za jednu domaću televiziju istakao da je posebno zadovoljan što je budžet za investicije u javne, kapitalneinfrastrukturne projekte za ovu godinu 3,6 milijardi evra.

- To je više nego što ulažu sve zemlje Zapadnog Balkana, što znači da se nastavlja investiranje u kapitalne projekte.

Ukazao je da saobraćajno povezivanje, znači i nove investicije, jer "niko neće da ulaže tamo gde nema puta i ako nema gde da plasira ono što proizvede", kao i da investicije znače veće plate i boji životni standard, razvoj turizma, šansu da se Srbija razvija kao logistički centar, da više zarađuje od kargo saobraćaja...

Vesić je nabrojao da je u prvih 100 dana njegovog resora probijen tunel Beli potok, na obilaznici oko Beograda, koja će na deonici do Bubanj potoka biti završena do 1. juna.

Kazao je i da je pušten u saobraćaj most preko Save kod Ostružnice, a počelo je i probijanje tunela Iriški venac na Fruškogorskom koridoru. Taj put je dug 45,7 kilometara, imaće dva tunela, i Iriški venac od 3,5 kilometara,kao najduži u Srbiji.

U septembru će, prema rečima Gorana Vesića, biti gotova deonica brze saobraćajnice Ruma – Šabac, a krajem septembra i deonica do Makrešana na Moravskom koridoru, pa će Kruševac dobiti izlaz na auto-put.

Ministar je takođe naveo da je Srbija u prošloj godini zabeležila rast BDP-a između 2,3 i 2,5 odsto. 

- Vrednost BDP-a Srbije prošle godine je bila 60,3 milijarde evra, dok je lani zabeležen i rekordan priliv stranih direktnih investicija od 4,4 milijarde evra. Uspeli smo i velika je stvar da prosečna plata bude 710-720 evra - rekao je Vesić.

Podsetio je da su povećane plate u javnom sektoru, u vojsci, policiji, kao i penzije.

Video: Krkobabić: Uskoro novi konkurs za kupovinu kuća na selu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    15. februar 2023 | 12:41

    El si ponosan na trg koji se sada raspada

  • Sladjana

    15. februar 2023 | 12:16

    Ulazite malo u istocnu srbiju i tu narod treba da zivi i ta okolna sela treba da imaju puteve i bolje plate a i penzije

  • Sladjana

    15. februar 2023 | 13:30

    Dali ste ponosni na istocnu srbiju i na ta sela, puteve, plate, penzije ili je samo centar sveta Beograd. Gledajte malo sire. Dli negde postji Zajcar, Knjazevac i ta okolna sela itd...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>