• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Neću da lažem za poslodavca": Radnik tvrdi da je nateran da za 900 evra izvlači trupce sa minskog polja

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je doslovno pomerao table sa upozorenjem ili ih ignorisao", ispričao je dvadesetpetogodišnji radnik Josip S.

  • 0
minsko polje Foto: Pixabay

Preduzetnik Robert M. iz Josipdola nedaleko od Ogulina kažnjen je 2019. godine sa 285 evra zbog neovlašćenog ulaska na minsko polje sa još tri radnika radi izvlačenja drvne mase. Jedan od radnika, Josip S. (25) iz Oštarija, uložio je žalbu na uručenu prekršajnu prijavu, navodeći da ga je na ovaj korak naterao sam Robert, nudeći mu platu od 7.000 kuna (oko 936 evra).

Prema pisanju Jutarnjeg, oni su dve nedelje ulazili na posed vlasništva Hrvatskih šuma, koje je obeleženo kao sumnjivo minsko polje.

Josip S., koji je tada imao 21 godinu više puta je obavljao seču na predelu koji mu nije poznat, a na kojem su bile table sa upozorenjem da je reč o minski sumnjivom području. 

U policijski zapisnik je upisana njegova izjava da ga je poslodavac Robert M. zamolio da izvrši seču i vezivanje trupaca i da mu je za taj posao obećao 7.000 kuna, priznajući da je pri ulasku u šumsko područje uočio znakove koji upozoravaju da je reč o minskom sumnjivom području.

- On je doslovno pomerao table sa upozorenjem ili ih ignorisao. Sve vreme rada kod njega mi smo radili na rubnim delovima minskih polja, odnosno na području sumnjivom od mina. Onda su nas uhvatili - rekao je Josip S.

Kako prenosi Jutarnji.hr, upravo iz novina je i saznao da je osuđen zbog ulaska na sumnjivo područje, ali je sve priznao jer "nije hteo da laže za poslodavca". Ipak, kap koja je prelila čašu, umalo ga je koštala života.

- Dao sam otkaz kada sam zadnjim točkom traktora naleteo na minu, a ona se aktivirala. Srećom, za mene je prošlo bez posledica. Sve je zataškano, ali ja sam dao otkaz jer to više nije imalo smisla - ispričao je.

S druge strane, Robert M. tvrdi da njegov nekadašnji radnik priča neistine.

- On se verovatno nije dobro branio, kako mene sud nije osudio? On može da govori za sebe šta god hoće, a ja ću vas tužiti ako išta napišete protiv mene - rekao je Robert M. za Jutarnji.hr.

Kako navodi hrvatski list, njegovo preduzeće je završilo u stečaju kao i desetak firmi koje je osnovao sa prijateljem iz Otočca. Sve su se bavile sečom i izvlačenjem trupaca.

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>