• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"A okolo salata": Prazni rafovi sa povrćem i voćem naterali supermarkete na posebnu meru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrošači će morati da se zadovolje sa ograničenom kupovinom, ali i to je bolje od prazne korpe

  • 0
hrana, skladištenje, čnije za hranu. povrće, voće Foto: Shutterstock

Izgleda da nestašica paradajza nije jedini problem koji "ugrožava" ručak Britanaca, s obzirom da su veliki lanci supermarketa Tesco i Aldo uveli ograničenje za kupovinu i drugih vrsta povrća i voća.

"Nema na zalihama", često je obaveštenje ovih dana sa kojim se susreću potrošači u ovoj zemlji, a sve zbog netipičnog hladnog vremena koje je pogodilo Španiju i Maroko piše britanski The Sun.

Za sada, potrošači će morati da se zadovolje sa ograničenom kupovinom, ali i to je bolje od prazne korpe. Primera radi, Tesco je ograničio kupovinu paprika, krastavca i paradajza na tri komada.

Istom politikom vodi se i drugi lanac supermarketa, Aldo. S druge strane, Asda je uvela ograničenja kupovine na osam različitih proizvoda voća i povrća. 

- Kao i drugi supermarketi, doživljavamo izazove sa nekim proizvodima koji rastu u južnoj Španiji i severnoj Africi. Predstavili smo privremeno ograničenje na tri komada po proizvodu određenih vrsta povrća i voća, kako bi potrošači mogli da kupe ono što im treba - rekao je portparol lanca supermarketa.

Eksperti procenjuju da će nestašica određenih proizvoda koštati britanske markete najmanje 8 miliona funti (oko 9 miliona evra).

Očekuje se da će nestašica trajati još nekoliko nedelja, odnosno dok ne počne sezona rasta u Velikoj Britaniji i dok trgovci ne pronađu alternativne dobavljače.

Video: Crne kokoške najskuplje na tržištu: Cena im dostiže čak do 5.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>