• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šili nošnje Bavaraca i Austrijanaca, a sada je na sve stavljen katanac: Otvoren stečaj nad preduzećem iz Čačka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preduzeće je osnovano 2007. godine a osnovnu delatnost usmerilo je na proizvodnju "trahten mode"

  • 4
Velteks, odeća Foto: RINA

Privredni sud u Čačku otvorio je postupak stečaja nad ovdašnjim društvom za promet i usluge "Velteks" zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, za stečajnog upravnika imenovao Milutina Obradovića i zakazao prvo poverilačko ročište za 21. mart ove godine.

Preduzeće je osnovano 2007. godine a osnovnu delatnost usmerilo je na proizvodnju "trahten mode", odećom inspirisanom nacionalnom nošnjom Bavaraca i Austrijanaca, sva proizvodnja isporučivana je sopstvenim vozilima u Nemačku i Austriju a "Velteks" je na kraju 2013. godine imao 150 zaposlenih i ukupan prihod od 4,4 miliona evra.

Predlog za pokretanje stečaja podnelo je, 20. januara ove godine preduzeće "Pikado kompani" iz Ugrinovaca kod Zemuna navodeći da od "Velteksa" potražuje 632.207 dinara na ime isporučene robe, ali da je čačansko društvo u blokadi još od 14. oktobra 2021, na ukupan iznos od 231 milion dinara.

Na ročištu za ispitivanje stečajnog razloga, početkom ove sedmice, Sud je utvrdio da su ispunjeni uslovi po Zakonu o stečaju, jer je očigledno da dužnik ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 45 dana kako je propisano, jer je račun u blokadi 488 dana na pomenuti iznos (231 milion).

Privremeni stečajni upravnik naveo je da je uvidom u knjigovodstvo utvrdio da su obaveze veće od vrednosti imovine.

Video: Hipsterski biznis: Uzgoj grožđa i proizvodnja kraft vina u srcu Londona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    25. februar 2023 | 10:11

    Kako to pa upravo ste objavili intervju sa velikim magom iz Cacka..g Ostoja. Citajuci njegove bajke Čačak je ekonomski tigar regije, a vi o stečaju sad

  • miro

    25. februar 2023 | 10:33

    Sto se njega tice si u pravu.Zbog korone i ne odrzavanja oktobaskog festa u Mihenu gde dolazi u proseku 8miliona ljudi prodaja je stala.To je glavni razlog stecaja ove firme koja je kako sam informisan do tada odlicno poslovao.

  • Milorad

    25. februar 2023 | 14:18

    Lopovluk, lopovluk, lopovluk unisti ovaj narod.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>