• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Obuka će im pomoći da što pre savladaju prepreke": Besplatna Akademija preduzetništva u Kragujevcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaznici imaju priliku da nauče osnove preduzetništva u pravnom, administrativnom i finansijskom okviru

  • 0
U susret inovacijama Foto-ilustracija: Shutterstock

Akademija preduzetništva svečano je otvorena juče u Kragujevcu, a tokom pet dana, 30 mladih polaznika imaće priliku da steknu određena saznanja iz preduzetništva i otpočinjanja samostalnog poslovanja.

- Nadam se da će uz adekvatna znanja proisteći nove firme na teritoriji cele Srbije, jer su među učesnicima i mladi iz drugih gradova – rekao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

"Akcelerator", prvi segment Akademije preduzetništva, koji je koncipiran u formatu petodnevnog seminara sa celodnevnim, intenzivnim predavanjima i evaluacijom učinka, polaznike će naučiti osnovama preduzetništva u pravnom, administrativnom i finansijskom okviru, a posebno će se obraditi teme koje su ključne za definisanje poslovne ideje i donošenje inicijalnih odluka.

Kroz edukaciju na teme ispitivanja tržišta i lansiranja proizvoda, polaznici će sticati temeljna znanja, kao i prvi pravi osećaj za procenu i validiranje sopstvenih ideja.

- Bavićemo se osnovama, odnosno temama neophodnim za što bolje snalaženje kako bi pokrenuli i ostvarili svoje poslovne ideje – digitalni marketing, istraživanje tržišta kako bi na najbolji način došli do kupaca ili korisnika usluga i sve ono što može da im pomogne i da vetar u leđa da započnu svoje poslovanje. Ove teme su važne jer su to načešće poteškoće sa kojima se mladi preduzetnici susreću kada započinju svoj biznis, a obuke će im pomoći da što pre savladaju te prepreke i ostvare poslovni rezultat - rekao je Igor Kecman, projektni menadžer.

Nakon Akceleratora sledi dvomesečni period za implementaciju stečenog znanja, zatim Master seminar sa dodatnim periodom za primenu znanja, a Akademija će biti zatvorena završnim događajem, gde će najbolji učesnici predstaviti svoje poslovne ideje pred stručnim žirijem koji će činiti uspešni preduzetnici.

Ovaj projekat sprovodi se već treću godinu za redom u organizaciji Asocijacije za afirmaciju kulture, pod pokroviteljstvom NCR Fondacije, kao deo projekta "Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj".

Video: Pohod na Mont Everest, startap ili preduzetništvo? Andor Luhović otkriva šta mu je od toga propalo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>