• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji biće ukinut Zakon o linijskoj infrastrukturi

Vreme čitanja: oko 1 min.

"S obzirom na izmene Zakona o javnim nabavkama, nema više razloga da Zakon o linijskoj infrastrukturi postoji", izjavio je ministar Vesić

  • 0
SNS VLADA VUCIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji biće ukinut Zakon o linijskoj infrastrukturi najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Upravo onaj na koji je Evropska unija imala najviše primedbi.

- To je bila primedba EU, a s obzirom na izmene Zakona o javnim nabavkama, nema više razloga da Zakon o linijskoj infrastrukturi postoji, zbog čega će biti ukinut - rekao je Vesić.

Ministar je, odgovarajući poslaniku Vladimiru Obradoviću iz poslaničke grupe "Ujedinjeni", koji je zatražio veću transparentnost u realizaciji projekata, rekao da Ministarstvo na čijem je čelu i FON rade na programu praćenja svih infrastrukturnih projekata, kako bi se u svakom trenutku znao stepen finansijskog izvršenja, izvršeni radovi, kašnjenja...

- Biće postavljene kamere na gradilištima, imaćemo sve informacije i mislim da je to korisno i da svi treba da znaju šta se dešava na projektima. Radujem se tome i nema problema da svi koji žele, prate svaki projekat. Treba više uključiti sve univerzitete - rekao je Vesić i podsetio da je Ministarstvo potpisalo ugovor sa Beogradskim univerzitetom o studentskoj praksi, koja će početi već u martu.

Vesić dodaje da u Beogradu im 19 kulturno-istorijskih celina, od kojih je devet proglašeno od 1960. do 1990. Zatim od 1990. do 2017. godine nijedna kulturno-istorijska celina nije proglašena.

- Od 2017. do 2022. godine, proglašeno je 10 kulturno-istorijskih celina, i još pet je na čekanju - rekao je Vesić.

Po pitanju udžbenika, o čemu su se takođe čule kritike u parlamentu, Vesić je rekao da je Aleksandar Vučić prvi predsednik koji je tražio da udžbenike iz nacionalno osetljivih predmeta štampa domaći izdavač, Zavod za užbenike.

- To niko nikada nije uradio. Znamo za monopol izdavačkih kuća i to nije od juče, ali mi sada prvi put pokušavamo to da rešimo, a da li ćemo uspeti, videćemo - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>