• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak radnika koji doziva pomoć postao viralan: Odlučio da da otkaz "iz bezbednosnih razloga"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparol kompanije istakao je da "Lowe's" ceni bezbednost svojih zaposlenih i kupaca i da su radnje u videu u suprotnosti sa obukom kompanije

  • 1

Nakon što je TikTok video jednog radnika iz kompanije "Lowe's" u Luizijani postao viralan prošlog meseca, zaposleni je odlučio da podnese ostavku 17. februara navodi Enterprenuer.

Na snimku, koji ima skoro 4 miliona pregleda, može se videti zaposleni na liftu kako se muči da spusti ogromnu, tešku kutiju sa visoke police. Dalje se vidi kako kutija pritiska radnikovu glavu, vrat i grudi, a u jednom trenutku ga težina naginje ka ogradi lifta, kada radnik i glasno počinje da doziva pomoć.

U jednom trenutku, kutija je pritisla radnikovu glavu, vrat i grudi, a u jednom trenutku ga je kutija gurnula na police kada je čovek počeo glasno da doziva pomoć.

Video je izazvao zabrinutost i kritike na mreži, što je nateralo "Lowe's" da preduzme "brzo mere".

Međutim, kompanija nije dala detalje o akciji koju je preduzela niti da li je obezbeđena dodatna obuka za upravljanje liftom.

@spencerdesormeaux Just another day at Lowes with Kelly boy 😂 #lowes ♬ original sound - Spencer Desormeaux

Neimenovani zaposleni je rekao da je iz bezbednosnih razloga dao otkaz.

Član porodice zaposlenog rekao je da se u kutiji nalazio set stolica teških oko 50 kilograma, a kada se teret pomerio, mehanički lift se isključio.

Portparol kompanije istakao je da "Lowe's" ceni bezbednost svojih zaposlenih i kupaca i da su radnje u videu u suprotnosti sa obukom kompanije.  Nisu komentarisali ostavku zaposlenog.

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa032

    27. februar 2023 | 23:06

    Toliko o tome! o modernom svetu u kome vladaju tacnost ,preciznost, i bezbednost na poslu..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>