• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uticaće na rast ekonomije": NALED pozitivno ocenio izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović izrazila je spremnost da NALED bude partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u implementaciji predviđenih rešenja

  • 0
ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, mgsi, goran vesić Foto: Predrag Mitić

Predstavnici NALED ocenili su da će planirane izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji dodatno unaprediti ovu oblast, olakšati pribavljanje dozvola i uticati na rast ekonomije i BDP u Republici Srbiji.

Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović izrazila je spremnost da NALED bude partner Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u implementaciji predviđenih rešenja.

Ministar Vesic se zahvalio predstavnicima NALED na preporukama koje je ova organizacija dala za planirane izmene Zakona o planiranju i izgradnji i istakao da su gotovo sve preporuke prihvaćene i primenjene u nacrtu zakona.

- Verujemo da cemo zajedno sa našim partnerima iz NALED, kroz primenu ovog zakona, doprineti većoj transparentnosti i efikasnosti državne uprave u ovoj oblasti - rekao je Vesić i dodao da se radi o zakonu koji propisuje najviše ekološke standarde u gradnji.

Tokom razgovora je ocenjeno da nacrt zakona otvara perspektivu za primenu najsavremenijih rešenja u oblasti održive urbane mobilnosti što je važna oblast u kojoj će ministarstvo i NALED nastaviti da rade zajedno u budućnosti.

Predsednik Upravnog odbora NALED Vladislav Cvetković izrazio je uverenje da će saradnja NALED i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pripremi ovog zakona u budućnosti doprineti podizanju efikasnosti u izdavanju građevinskih dozvola, povećanju investicija i rastu konkurentnosti srpske privrede u celini.

Video: Ministarstvo građevine i Telekom potpisali memorandum o saradnji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>