• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hajnc našao brodolomca koji je preživeo na kečapu 24 dana: "Alarmirali smo sve kontinente"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elvis Fransoa iz Dominikane je više od tri nedelje jeo samo bocu kečapa, beli luk u prahu i kocke za supu

  • 1
Elvis Francois heinz, hajnc, kečap Foto: Facebook/Elvis Francois, Shutterstock

Sećate se čoveka koji je preživeo čak 24 dana na moru, jedući samo Hajnc (Heinz) kečap?

Kompanija je uporno tragala za njim, od druge polovine februara ove godine, i napokon je imala sreće. U pitanju je Elvis Fransoa (47), koji je sredinom decembra popravljao svoj brod u blizini holandskog dela ostrva Saint Martin, kada je njegovo plovilo povuklo more.

"Možda se sećate Elvisa Fransoa kao hrabrog mornara koji je preživeo samo na kečapu dok je plutao na moru 24 dana", napisala je kompanija u objavi na Instagramu i dodala kako žele da "proslave" njegov bezbedan povratak kući i da mu pomognu da kupi novi čamac.

Tada još nisu uspevali da dođu do njega, ali se i to u međuvremenu promenilo. Naime, Hajnc je uspeo da pronađe mornara iz Dominikane koji je, kako se precizira, više od tri nedelje jeo samo bocu kečapa, beli luk u prahu i kocke za supu marke Maggi, koje je mešao s vodom.

- Bilo je teško. Probao sam da jedem morsku travu, ali je bila prejaka. Poslednjeg dana na moru sam ugledao avion, imao sam ogledalo sa sobom, pa sam mu slao signale. Zahvalan sam što sam živ zahvaljujući njima - ispričao je Fransoa za EmoNews.

Nakon što je saznala za ovaj događaj, američka multinacionalka je kontaktirala dominikansku vladu i kolumbijsku mornaricu, ali time ništa nije postigla. Onda se okrenula društvenim mrežama, ali i su nastali izazovi: javilo im se nekoliko, kako navode, "Elvisovih imitatora".

Sve u svemu, naposletku je objavljeno "Pronašli smo Elvisa".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Heinz (@heinz)

Prema pisanju američkih medija, Hajnc planira da hrabrom mornaru pokloni novi brod. Zahvalili su svima na pomoći i dodali kako je njihova potraga uključivala "grupne napore na svim kontinenatima".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>