• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitno traže čoveka koji je preživeo mesec dana na moru: Kompanija koja pravi kečap ima važnu poruku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija uporno želi da pronađe izgubljenog mornara

  • 0
Kečap Foto: Pixabay

Hajnc je rešio da pošalje poruku u boci kečapa, nadajući se da će pronaći čoveka koji je preživeo skoro mesec dana nasukan na moru, bez hrane. Naime, nije jeo gotovo ništa osim kečapa.

Elvisa Fransoa (47) spasila je kolumbijska mornarica prošlog meseca, nakon što je proveo više od 20 dana na moru u jedrilici, preneo je Insajder. Njegova snalažljivost dospela je na naslovne strane, fokusirajući se na to kako je preživeo zahvaljujući flašici kečapa, kockica začina i belog luka u prahu.

Sada, kompanija Hajnc moli da joj se pomogne kako bi pronašla Fransou i kako bi se proslavio njegov povratak kući.

„Možda se sećate Elvisa Fransoa kao hrabrog mornara koji je preživeo samo na kečapu dok je plutao na moru 24 dana“, napisala je kompanija u objavi na Instagramu. „Pa, Hajnc želi da proslavi njegov bezbedan povratak kući i da mu pomogne da kupi novi čamac... ali izgleda da ne možemo da ga pronađemo".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Heinz (@heinz)

Fransoa je pao u more u decembru dok je obavljao popravke u blizini ostrva Sveti Martin, gde živi. Nažvrljao je reč "pomoć" na trupu svoje jedrilice, što mu je pomoglo da se spasi.

Hajnc je nedeljama gurao pretragu na društvenim mrežama koristeći hešteg #FindTheKetchupBoatGuy, a i  svaki od poslednja tri Instagram posta je o Fransoi.

Fransoa živi u Dominiki, maloj karipskoj ostrvskoj državi sa nešto više od 72.000 stanovnika. U jednom postu, Hajnc se usredsredio na zemlju u nadi da će stupiti u kontakt sa mornarom.

Video: Najveća saobraćajna katastrofa u istoriji Beograda: Zla kob Dunavskog Titanika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>