• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

BASF otpušta 2.600 radnika, zar mislite da bi brinuli zbog radnika u Srbiji? 3 ključne ekonomske poruke Vučića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Država nije igračka, poručio je Vučić.

  • 0
BASF

Foto: Shutterstock

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, povodom pretnji EU da će se povući njihovi investitori iz Srbije ako ne prihvatimo plan za KiM, da nemački BASF otpušta 2.600 radnika, što nemačka privreda lako može da izdrži, i zapitao da li stvarno neko misli da ne bi povukli kompanije u našoj zemlji i brinuli o radnim mestima.

"Kažu, ostaće strane firme... Je li, kao što su ostale u Rusiji, gde su imale mnogo veće profite nego što imaju u Srbiji", kazao je Vučić i zapitao da li je neko stvarno toliko naivan da misli da se evropske firme ne bi povukle.

Vučić je istakao da je BASF baza nemačke i evropske privrede i da opet otpušta radnike zbog visokih cena energenata, đubriva i drugih problema.
Kazao je i da neki u Srbiji priželjkuju propast nemačke privrede.

"Propast Nemačke prizivaju samo glupani, ne razumeju da bi pola naše industrije i najzdraviji deo otišao u propast", rekao je Vučić i dodao da su tu i Kontinental, ZF, MTU, Brose...

Država nije igračka, poručio je Vučić.

Srbija prva u regionu po ekonomskim parametrima

Vučić je izjavio da je Srbija po ekonomskim parametrima prva u regionu. “U prva dva meseca ove godine predviđeni deficit je bio 51 milijardu, a nama je deficit svega devet milijardi evra”, rekao je sinoć Vučić na TV Hepi i dodao da Srbija finansijski stoji dobro i da na računu imamo oko pet milijardi. On je rekao da je Srbija i po platama prestigla države u regionu što je nekada izgledalo nemoguće.

“Crna Gora je u decembru imala 727 evra, mi 718 evra. Mi smo značajno uvećali plate od januara. Sačekajte mart, videćete kolike će plate da budu. Naša stopa javnog duga je svega zaključno sa februarom 50,8 odsto što je za 9,2 odsto ispod nivoa Mastrihta”, rekao je Vučić.

Novo povećanje penzija

Vučić je najavio da će u junu biti napravljen presek da će do kraja godine uslediti novo povećanje penzija, koje će biti dvocifreno. On je najavio da će penzije biti povećene u oktobru, novembru ili decembru.

"Penzioneri će biti zadovoljni, a i plate će takođe da rastu", rekao je Vučić. Napomenuo je da će to biti tako osim ukoliko, kako je rekao, Srbija ne bude suočena sa nekim većim problemima, a ti problemi mogu biti samo politički.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari