• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aktivnosti i saradnje u oblasti informacionih tehnologija na Alfa BK Univerzitetu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na Fakultetu informacionih tehnologija Alfa BK Univerziteta izvode se akreditovani studijski programi Informaciono komunikacione tehnologije na osnovnim i master studijama

  • 0
BK univerzitet Foto: arhiva BK Univerziteta

Profesori i studenti Fakulteta informacionih tehnologija ovog meseca posetili su kompaniju Huawei, a krajem prošle godine delegacija sa Alfa BK Univerziteta je bila gost i kompanije Yettel.

Studenti Alfa BK Univerziteta imali su priliku da se upoznaju sa radom kompanija, vrednostima, organizacionom kulturom i prilikama za zaposlenje nakon završenih studija, ali i da kroz razgovor sa zaposlenima podstaknu svoje interesovanje za popularna zanimanja iz IT sektora, kao što su softver developer, QA tester, product i project menadžer.

Na Fakultetu informacionih tehnologija Alfa BK Univerziteta izvode se akreditovani studijski programi Informaciono komunikacione tehnologije na osnovnim i master studijama.

Svrha ovih programa je opšte obrazovanje diplomiranih inženjera elektrotehnike i računarstva koje omogućava sposobnost za praktičan rad na računarima u privredi u svim fazama i ulogama tokom razvoja softvera u svim oblastima ljudskog rada.

Ciljevi nastavnog procesa su: upoznavanje sa osnovnim informatičkim principima, metodama i tehnikama; usvajanje znanja, metoda i tehnika različitih programskih jezika kroz strukturirano, objektno-orijentisano, funkcionalno i logičko programiranje usvajanje naprednih znanja o algoritmima, operativnim sistemima, bazama podataka i informacionim sistemima, računarskim mrežama i veštačkoj inteligenciji; osposobljavanje za korišćenje sofrverskih paketa za 3D modeliranje i animaciju, obradu slike, montažu i vizuelne efekte, veb dizajn, video i multimediju; upoznavanje elektrotehničkih i komunikacionih disciplina; priprema za uspešnu primenu računarskih tehnika u praksi.

Pored nastavnih aktivnosti, studenti Fakulteta informacionih tehnologija se o nauci i informacionim tehnologijama na inovativan i zanimljiv način informišu i na vannastavnim aktivnostima.

BK univerzitet Foto: arhiva BK Univerziteta

S ciljem da studente upoznaju sa proslavljenim, ali i zaboravljenim pronalazačima, i da zajedno odaju počast osobama koje su olakšale svakodnevni život, na Alfa BK Univerzitetu je na Međunarodni dan pronalazača organizovano specijalno predavanje o američkoj glumici i pronalazačici Hedi Lamar i njenim patentima.

Krajem prošle godine studenti Fakulteta informacionih tehnologija, Fakulteta za bankarstvo i reviziju i Fakulteta za menadžment u sportu održali su tech radionicu na engleskom jeziku pod nazivom Science in Media.

Nikola Rakić, Mihajlo Milojković, Jovan Subotić, Nikola Vranjković, Nikola Milanović, Vukašin Peković, Miloš Zeljković i Nevena Matić dali su svoje viđenje odnosa između nauke i medija i pokušali da rasvetle probleme koje se tiču prikaza nauke u popularnim medijima, uključujući televiziju, filmove i društvene mreže, nastojeći da premoste jaz između naučne zajednice i šire javnosti.

Prošle godine uspešno su održane i prolećne edukativne radionice za učenike četvrtog razreda srednjih škola: Programiranje Mikrobit i Arduino uređaja, Zašto baš taj Python? i SQL i baze podataka – manipulacija podacima.

I ove godine je u pripremi posebna serija onlajn predavanja za đake završnih razreda srednje škole, koja se planira za kraj marta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>