• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kongres mora da donese važnu odluku: Menja se politika avio-kompanija?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odeljenje za saobraćaj (DOT) radi na pravilu koje će garantovati porodično sedenje bez nadoknade

  • 0
Avion, porodica Foto: Shutterstock

Bajdenova administracija je zatražila od Kongresa da usvoji zakon kojim bi se avio-kompanijama zabranilo da naplaćuju naknade za sedenje zajedno, za porodice koje putuju sa decom mlađom od 14 godina prenosi Cnbc.

Odeljenje za saobraćaj (DOT) ostaje zabrinuto da politika avio-kompanija ne garantuje susedno sedište za mlađu decu koja putuju sa članom porodice i da avio-kompanije ne garantuju da to sedište neće biti dodatno naplaćeno.

Američki predsednik Džo Bajden obećao je da će ukinuti takozvane "junk" naknade u svim industrijama, uključujući hotele, avio-kompanije i banke.

Ranije ovog meseca, Alaska Airlines, American Airlines i Frontier Airlines rekli su da će uključiti garancije za porodična sedišta, čije bi kršenje moglo dovesti do DOT kazni.

United Airlines je prošlog meseca saopštio da će porodicama koje putuju sa decom omogućiti pristup sedištima koja se obično dodatno plaćaju u trenutku rezervacije.

Nacrt zakona Bajdenove administracije poziva na povraćaj novca putnicima koji ne mogu da dobiju susedna mesta za decu.

DOT radi na pravilu koje će garantovati porodično sedenje ali je reklo, da " pošto proces donošenja pravila može biti dugotrajan, predsednik i DOT pozivaju Kongres da to odmah uradi".

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>