• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

HSBC kupuje britanski ogranak propale američke banke SVB, pregovori trajali celu noć

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dogovor o kupovini došao je nakon što je kalifornijska Uprava za finansijsku zaštitu zatvorila u petak SVB, 16. po veličini američku banku

  • 0
Banka inflacija USA SAD Foto: Tanjug/AP

HSBC otkupiće poslovanje posrnule banke Silicijumske doline. To je rezultat celonoćnih pregovora.

Gigant će platiti 1 funtu za spas preko svoje filijale u Velikoj Britaniji. 

Ova akvizicija „jača našu franšizu komercijalnog bankarstva i poboljšava našu sposobnost da služimo inovativnim i brzorastućim firmama, uključujući sektore tehnologije i nauke o životu, u Velikoj Britaniji i na međunarodnom nivou“, rekao je izvršni direktor HSBC grupe Noel Kvin.

„Klijenti SVB-a u Velikoj Britaniji mogu da nastave sa bankarstvom kao i obično, sigurni u svest da su njihovi depoziti podržani snagom, bezbednošću i sigurnošću HSBC-a."

Dogovor o kupovini došao je nakon što je kalifornijska Uprava za finansijsku zaštitu zatvorila u petak SVB, 16. po veličini američku banku. To je najveća banka koja je propala od 2008. godine, kada je došlo do svetske ekonomske krize. Propast SVB je izazvala potrese u tehnološkoj industriji zbog mogućeg uticaja koji bi mogla da ima na posao, dok su neke firme rekle za BBC da bi mogle da propadnu ako im depoziti nisu osigurani.

Video: Šest meseci posle spajanja NLB i Komercijalne banke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>