• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fajzer postigao dogovor oko Sidžena: Kupuje biotehnološku kompaniju za 43 milijarde dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija će u svoju ponudu uvrstiti četiri odobrene terapije za lečenje kancerogenih bolesti

  • 2
fajzer Foto: IB Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Krajem februara tekuće godine govorilo se o tome da će farmaceutski gigant Fajzer - potencijalno - kupiti biotehnološku kompaniju Sidžen (Seagen), specijalizovanu za lečenje raka.

Dana 13. marta kupovina je konačno potvrđena.

Kako piše Rojters, američka kompanija Fajzer je juče potpisala ugovor vredan 43 milijarde dolara,  za kupovinu farmaceutske kompanije iz Vašingtona, poznate po naprednim, ciljanim anti-kancerogenim terapijama.

Kupovina Sidžena, inače, predstavlja najveću Fajzerovu investiciju u nizu poslednjih akvizicija za koje su korišćena sredstva koja je kompanija zaradila od prodaje vakcine protiv korone, prenosi Rojters.

Tako će Fajzer u svoju ponudu uskoro uvrstiti četiri odobrene terapije za lečenje kancerogenih bolesti koje su u 2022. donele prihode od dve milijarde dolara.

Kompanija Sidžen je pionir kompleksne terapije koja sinergetski napada i uništava ćelije raka kao "navođeni projektil", štedeći zdrave ćelije, navodi se.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>