• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

POS program za bezgotovinsko plaćanje krenuo sa radom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar finansija, Siniša Mali, obratiće se na konferenciji pod nazivom "Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije"

  • 0
Rad od kuće  pare novac  finansije žena kuća posao digitron Foto: Shutterstock

Vlada Srbije i Nacionalna inicijativa za bezgotovinska plaćanja, "Bolji način", danas će na petoj nacionalnoj konferenciji predstaviti Program za suzbijanje sive ekonomije 2023-2025, a tom prilikom biće lansiran i POS program za podršku elektronskom plaćanju.

Dakle, na sastanku predstavnika vlade i privrede, u Palati ''Srbija'', biće predstavljen novi strateški dokument sa 23 mere za unapređenje kapaciteta inspekcijskih organa i jačanje poreskog nadzora, kao i za podsticaje i olakšice za legalno poslovanje.

Ministar finansija i predsedavajući Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, Siniša Mali, obratiće se na konferenciji pod nazivom "Digitalizacija kao izlaz iz sive ekonomije".

Na skupu će biti ozvaničen početak realizacije POS programa.

Ta inicijativa je namenjena trgovcima i drugim malim biznisima, kao i institucijama, koji žele da uvedu mogućnost bezgotovinskog plaćanja za svoje proizvode i usluge. Učešćem u programu - dobiće besplatnu instalaciju POS terminala ili softverskog rešenja za onlajn prodaju, uz sniženu trgovačku naknadu.

Na konferenciji će govoriti i ambasadorka Nemačke u Srbiji, Anke Konrad, kao i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Stanka Pejanović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>