• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrajinska vlada izdvojila ukupno 45 miliona dinara za kupovinu nekretnina čiji će vlasnik biti žena

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova

  • 0
Begeč, Cvejin salaš, autor Aleksandar Milutinović Foto: Aleksandar Milutinović

Pokrajinska vlada donela je danas Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, za šta je u 2023. godini opredeljeno 45 miliona dinara.

Kako je saopštila Pokrajinska vlada, cilj te mere podrške je unapređivanje položaja žena, njihovo ekonomsko osnaživanje i povećanje broja žena vlasnica imovine, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji AP Vojvodine vlasnice nekretnina u 13,95 odsto i suvlasnice u 12 odsto slučajeva.

Pravo na ta sredstva imaju porodice - bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke) - sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Video: Krkobabić: Uskoro novi konkurs za kupovinu kuća na selu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>