• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenute istrage o kolapsu banke Silicijumske doline

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga Ministarstva pravde uključuje federalne tužioce u Kaliforniji, zajedno sa tužiocima uključenim u slučajeve prevare

  • 1
Banka inflacija USA SAD Foto: Tanjug/AP

Američko Ministarstvo pravde i Komisija za hartije od vrednosti pokrenuli su odvojenu istragu o kolapsu banke Silicijumske doline (SVB), preneo je danas AP pozivajući se na neimenovane izvore.

Te dve odvojene istrage su u ranim fazama i ispitaće postupke viših rukovodilaca banke, naveli su izvori.

Istraga Ministarstva pravde uključuje federalne tužioce u Kaliforniji, zajedno sa tužiocima uključenim u slučajeve prevare.

Ranije je saopšteno da je usled kolapsa banke Silicijumske doline na svetskim berzama zabeležen veliki pad akcija, pošto su zbog velike inflacije centralne banke nastavile da podižu kamatne stope.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    15. mart 2023 | 16:32

    Naravno da su pukli kada je gro placanja oruzja, ljudi, municije za rat u Ukrajini placano preko ove banke. A onda za javnost pustena bajka o kamatama na hartije od vrednosti, referentnoj kamatnoj stopi koja je porasla.... Pitajte duboku drzavu i izvrsioce iz USA I GBR ADMINISTRACIJE. Ali bez brige, oni poruce iz stamparije nove pare, puj pike nema stete, to je samo 400 milijardi unisteno...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>