• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenut postupak za poništenje dozvole za MHE na Rupskoj reci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni svi dokazi biće doneto rešenje

 • 1
Goran Vesić

Foto: Privatna arhiva

"U vezi podneska meštana sela Dadince kod Vlasotinca koji se protive izgradnji MHE Besko na Rupskoj reci i apeluju da se ubrzaju procedure poništavanja nezakonito izdate građevinske dozvole za izgradnju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktue, postupajući u skladu sa odredbama Zakon o opštem upravnom postupku, po službenoj dužnosti pokrenulo je postupak poništavanja konačnih rešenja Opštinske uprave Vlasotince kojima je investitoru 'WATER GREEN ENERGY', iz Kumareva, dozvoljena izgradnja objekta MHE Besko na Rupskoj reci”, rekao je ministar Goran Vesić.

Vesić je rekao da je, prema zakonu, Ministarstvo zakazalo usmenu raspravu i kada na njoj budu izvedeni svi dokazi biće doneto rešenje. Posebno je naglasio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture postupalo u zakonskim rokovima.

- Bilo je mnogo politizacije ovog slučaja, pokušaja da se na njemu steknu jeftini šibicarski politički poeni pa i pretnji i vređanja službenicima ministarstva u vezi sa ovim slučajem. Napominjem da to nisu radili meštani koji su uputili podnesak i čekali strpljivo rešenje. To su radili drugi lažno se predstavljajući da to čine u njihovo ime.

- Prvog dana sam pozvao službenike koji su radili na ovom predmetu i rekao im da donesu odluku zasnovanu na zakonu a da ću ih ja zaštiti od najavljenog linča kakva god njihova odluka bude kao i da ću uvek stati iza njih. Naglašavam da je u konkretnom slučaju ministarstvo kao drugostepeni organ ažurno postupalo po svim podnetim inicijativama i da su sve radnje koje su prethodile pokretanju postupka poništavanja po službenoj dužnosti preduzete u skladu sa odredbama Zakona o opštem upravnom postupku - rekao je ministar.

Vesić je naglasio da će svi podnosioci inicijativa za poništavanje biti obavešteni o ishodu predmetnog postupka u zakonskom roku.

Video: Pao vlasnik divlje deponije u Malom Mokrom Lulu: Hapšenje osumnjičenog za ekološki kriminal

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • miki

  17. mart 2023 | 12:00

  Meštani treba da daju saglasnost a ne tamo neka korumpirana bitanga.

  3
  0

  Podelite komentar