• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani izašli na ulice zbog propasti banke, gađali jajima srce finansijskog centra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Situacija sa bankom Kredi Svis može se preneti na trenutnu političku situaciju

  • 0
kredi svis

Foto: ISAAC LAWRENCE / AFP / Profimedia

Grupa od oko 200 demonstranata, ispred sedišta propale banke Kredi Svis u ciriškom finansijskom kvartu, izrazila je protest zbog švajcarskog finansijskog sektora.

Demonstranti, koji su uzvikivali "revolucija", bacali su jaja na zgradu na trgu Paradeplac, srcu finansijskog centra Ciriha. Policajci su samo posmatrali kako demonstranti drže govore protiv švajcarskog finansijskog sektora, preneo je Blumberg.

Protest je usledili nakon što je najavljeno da će banku Kredit Svis preuzeti domaća konkurentska banka UBS, nakon pregovaranje uz vladin nadzor, pošto su se godinama unazad dešavali korporativni skandali, sukobi i pogrešna ulaganja.

Kredi Svis i UBS zajedno raspolažu sa 1,6 biliona franaka (1,7 biliona dolara) imovine, što je otprilike dvostruko više od veličine švajcarske ekonomije.

Kako mediji prenose, situacija sa bankom Kredi Svis može se preneti na trenutnu političku situaciju, pošto su u Švajcarskojh zakazani izbori za oktobar.

Video: Burno među bankarima: Ovakve krize se ne pamte od 2008. godine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>