• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

23 studenta radiće kod Vesića u ministarstvu: "Uvek treba davati šansu mladim ljudima"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas se traži muldisciplinarnost, poručio je Vesić

  • 1
Goran Vesić potpisuje ugovore studentima

Foto: Nikola Anđić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas u Vladi Srbije ugovor o studentskoj praksi sa 23 studenta Beogradskog univerziteta koji su se odlučili za stručnu praksu u svim sektorima ministarstva kao i javnim preduzećima iz ove oblasti.

Vesić se zahvalio studentima na tome što su izabrali da imaju praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i tom prilikom istakao je uvek potrebno davati šansu mladim ljudima.

"Kada sam postao ministar ja sam otišao na Beogradski univerzitet i dogovorio sam se da napravimo studentsku praksu koja će trajati tri meseca u tri ciklusa godišnje", rekao je Vesić.

On je istakao da će tokom prakse studenti dobijati naknadu od 14.000 dinara mesečno, kao i da će svaki od njih imati mentora. Siguran sam da će već u sledećem ciklusu biti više interesovanja za ovu praksu, poručio je Vesić studentima.

On je rekao da ništa ne može da zameni rad, pošto će u ministarstvu studenti moći da vide sve dobre i loše strane onoga što su naučili.

"U državnoj upravi ćete steći iskustvo u funkcionisanju procedura, pa čak i ako ne budete kasnije u državnoj upravi, imaćete kontakta sa njom", rekao je Vesić.

Kako je rekao, nama je važno da imamo mlade ljude na praksi, zato što želimo da onima koji se pokažu kao dobri ponudimo posao, kako u Ministarstvu, tako u preduzećima iz ove oblasti.

"Razgovarao sam sa premijerkom o zabrani zapošljavanja koja je na snazi kako bismo iz nje izuzeli studente koji završavaju fakultete kako bi odmah nakon studija počeli da rade", poručio je studentima Vesić.

On je istakao je je prošlo vreme kada se moglo čitave radne karijere raditi samo jedan posao. Danas se traži muldisciplinarnost, poručio je Vesić.

"Mi ćemo biti spremni da nađemo način kako da nastavite da radite sa nama, jer nama pre svega trebaju mladi ljudi. Ovo ministarstvo ima velike projekte", kaže ministar.

On je posebno istakao projekte izgradnje železnica.

"Mi radimo brze pruge kojima će se vozovi kretati 200 kilometara na sat, to nema puno zemalja u Evropi. Naš projekat izradnje pruge do Niša je trenutno najveći projekat izgradnje pruge u Evropi. Radimo auto-puteve, kanalizaciju i još mnogo velikih projekata, a svako od vas će moći u nečemu od toga sebe da pronađe", poručio je Vesić.

Vesić i rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić potpisali su 17. marta protokol o saradnji po kom će studenti beogradskih fakulteta od marta moći da obavljaju stručnu praksu u svim sektorima ministarstva kao i javnim preduzećima iz ove oblasti.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>