• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri nedelje nakon tragedije: Grčka delimično pokrenula železnički saobraćaj

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvedene su nove mere bezbednosti

  • 0
pruga, Foto: Pixabay.com

Grčka je danas delimično ponovo pokrenula železnički saobraćaj u zemlji, tri nedelje nakon tragičnog sudara vozova u Tempiju kod Larise u kojem je poginulo 57 ljudi.

Prvi jutarnji voz koji je danas izašao iz stanice, krenuo je iz Atine prema gradu Inoj, a obnovljen je i železnički prevoz između Atine i Međunarodnog aerodroma, prenosi AP.

Uvedene su nove mere bezbednosti, kao što je obavezno usporavanje voza u oblastima gde postoji povećan rizik od sudara, a broj pripadnika osoblja u vozovima i na stanicama je povećan.

Železnički saobraćaj u Grčkoj će biti ponovo pokrenut u punom obimu 11. aprila, što podrazumeva i prevoz na trasi Atina-Solun, na kojoj je 28. februara došlo do teške nesreće.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je juče najavio da će se parlamentarni izbori u Grčkoj održati u maju, ali nije precizirao tačan datum.

Njegova vlada desnog centra se zbog tragičnog sudara suočava sa padom poverenja, a prema nekim istraživanjima javnog mnjenja ima samo 3 odsto prednosti u odnosu na glavnog političkog rivala, levičarsku Sirizu.

Video: Rekonstrukcija stravičnog sudara vozova u Grčkoj: Kako je došlo do tragedije koja je potresla Evropu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>