• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećate se posrnulog giganta Evergrande? Ovo je epilog događaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

U skladu sa predlogom, poverioci će zameniti Evergrande obveznice za nove obveznice i investicije

  • 0
Evergrande Evergrande / Foto: Shutterstock

Poraženi kineski imovinski gigant, Evergrande, najavio je planove za restrukturiranje oko 20 milijardi dolara ofšor duga, koji bi se mogao posmatrati kao "model" za druge firme u problemu.

Kompanija je saopštila da će te mere pomoći "naporima da se obnove operacije i reše problemi na obali". Evergrande ima više od 300 milijardi dolara duga, a BBC podseća da nije platio svoje obaveze krajem 2021.

Kriza je uplašila trgovce koji strahuju od "zaraze" u kineskom sektoru nekretnina, odnosno, od toga da se slične situacije ne dese ostalim divovima.

"Predloženo restrukturiranje je u skladu sa međunarodnim normama restrukturiranja i najboljim praksama, navedeno je u saopštenju Evergrande-a.

Kompanija je dodala da će "koristiti sve svoje napore da obnovi zdrav ekosistem kapitala i poslovanja, te da popravi strukturu kapitala i stabilizuje svoje poslovanje".

U skladu sa predlogom, poverioci će zameniti Evergrande obveznice za nove obveznice i investicije - vezane za akcije koje podržavaju kompanija i dve podružnice koje se nalaze na berzi u Hongkongu. Ranije ove nedelje, Evergrande je rekao da se ključna grupa vlasnika ofšor obveznica saglasila sa ovim predlogom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>