• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Društveno odgovorno poslovanje Alfa BK Univerziteta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alfa BK univerzitet je društveno odgovorna institucija visokog obrazovanja koja ima ključnu ulogu u unapređenju razvoja obrazovanja i poboljšanju kvaliteta života šire društvene zajednice, pružanjem usluga vrhunskog obrazovanja i istraživanja i pokretanjem korisnih društvenih i naučnih aktivnosti

  • 0
Alfa BK Univerzitet Foto: Promo/ Mitar Radulović

Alfa BK Univerzitet neguje duh korporativne društvene odgovornosti koji se zasniva na kontinuiranoj težnji ka sticanju novih znanja i saznanja o naučnoj istini, negovanju građanske svesti, dugoročnom razvoju društva i zelenom rastu i razvoju.

Univerzitet preuzima i podstiče društvenu odgovornost nesebičnim angažmanom svojih studenata, nastavnika, profesora i nenastavnog osoblja, posredstvom inovativnih nastavnih procesa, podsticanjem istraživanja i razvoja nauke i svojim aktivnim učešćem u javnom delovanju i zaštiti životne sredine. Na ovaj način, Alfa BK univerzitet, bogatstvom svojih nastavnih programa i sadržaja, podstiče razvoj i svoje šire, regionalne i globalne zajednice i doprinosi održivom privrednom razvoju, kao i ekološkom, društvenom i tehničkom napretku svog lokalnog i akademskog okruženja.

U duhu svoje tradicije društveno odgovornog poslovanja, na Alfa BK univerzitetu je 5. decembra 2022. godine bilo organizovano predavanje njegove profesorke, doc. dr Lidije Madžar povodom obeležavanja Svetskog dana volontera za ekonomiju i društveni razvoj. Tom prilikom je profesorka Madžar održala predavanje na temu „Dobitnika Nobelove nagrade iz oblasti ekonomije“ koje je bilo posvećeno upoznavanju sa životom, profesionalnim radom i stvaralačkim opusom najpoznatijih dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, uključujući i najveća imena ekonomske nauke poput Vasilija Leontijeva, Miltona Fridmana, Berila Olina, Džejmsa Tobina, Roberta M. Soloua, Roberta E. Lukasa, Roberta A. Mundela, Džozefa E. Stiglica i drugih.

Alfa BK Univerzitet logo Foto: Promo/ Alfa BK Univerzitet

Nakon toga je i renomirana profesorka za užu naučnu oblast računovodstva i revizije, prof. dr Jozefina Beke Trivunac 15. decembra 2022. godine održala predavanje na temu „Ekološko računovodstvo na Alfa BK univerzitetu“. Ovo je bilo jedno u nizu od serije njenih planiranih predavanja namenjenih unapređenju znanja i veština internih revizora iz oblasti ekonomskih, ekoloških i uopšteno zelenih aspekata savremene nauke o računovodstvu i reviziji. Ekološko računovodstvo se danas javlja kao deo nezaobilaznih promena u organizacijama i širem društvu, direktno doprinoseći i društveno odgovornom poslovanju, promeni organizacione kulture i šire društvene odgovornosti i svesti.

U predstojećem periodu, Alfa BK univerzitet će biti i suorganizator nekoliko važnih naučnih događaja. Jedan od njih je i Međunarodni naučni skup "Zelena ekonomija u funkciji rešavanja globalnih ekoloških problema" koji će, u suorganizaciji sa Naučno-stručnim društvom za zaštitu životne sredine Srbije "Ecologica", Institutom za opštu i fizičku hemiju iz Bugarske, Nacionalnim društvom za poljoprivredno inženjerstvo "Engineering and Research for Agriculture" iz Bugarske i Balkanskim udruženjem za zaštitu životne sredine, biti održan u Beogradu u periodu od 20. do 22. aprila 2023. godine. Skup je posvećen izučavanju brojnih nacionalnih i globalnih ekoloških problema poput emisije gasova sa efektom staklene bašte, kiselih kiša, oštećenja ozonskog omotača, zagađenja vode i vazduha, uništavanja šuma, ugrožavanja biodiverziteta, dezertifikacije, klimatskih promena, energetske tranzicije, organske poljoprivrede, zelene ekonomije i zelenih finansija, ali i ulozi Zelene agende, nacionalnih strateških planova, ekološke politike, digitalizacije i inovativnih tehnologija u rešavanju brojnih tekućih ekoloških izazova.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>