• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 20 dolara u džepu do imperije knedli: Umro osnivač Din Tai Funga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro je osnivač jedne od najvećih svetskih imperija knedli.

  • 0
Din Tai Fung  restoran Foto: Shutterstock

Jang Bing-ji, koji je osnovao tajvanski lanac restorana Din Tai Fung, preminuo je  u 96. godini, saopštila je kompanija.

Rođen 1927. u kineskoj severnoj provinciji Šansi, Jang je emigrirao na Tajvan kada je imao 20 godina „sa 20 dolara u džepu“, saopštila je kompanija.

Sa suprugom je otvorio malu radnju u glavnom gradu Tajvana Tajpeju, nazvavši je Din Tai Fung i počeo da prodaje kineske knedle kuvane na pari koje se često prave od svinjetine.

Posao je krenuo i restoran je postao sinonim za knedle, kao i jela kao što su lepinje na pari, pirinač sa jajima i rezanci.

Proširio se u franšizu, sa prodajnim mestima u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Južnoj Koreji i Singapuru.

Usledilo je dalje priznanje – nagrađen je svojom prvom Miščenovom zvezdom 2009. godine i naveden kao jedna od „najboljih svetskih putničkih franšiza”.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Din Tai Fung (@dintaifungusa)

Njegov restoran u neboderu Taipei 101 ugostio je holivudsku zvezdu Toma Kruza 2013. godine, koji je večerao i pridružio se kuvarima da prave knedle za supu.

Video: Nikola Tesla i Mocart su voleli ovo slasno jelo, a sigurni smo da ga i vi obožavate

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>