• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vraća se stari direktor UBS-a da nadgleda Kredi Svis: Holanđanin odlazi sa čela švajcarske banke

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta", navodi se u saopštenju

  • 0
ubs

Foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

Ralf Hamers povlači se sa mesta generalnog direktora švajcarske banke UBS, nakon što je ta banka preuzela Kredi Svis (Credit Suisse), a njegovo mesto zazuće Serđo Ermoti.

- Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta sa kojima se banka UBS suočava nakon objave o kupovini Kredi Svis - navodi se u saopštenju, prenosi holadnski NL tajms.

Serđo Ermoti, koji je bio izvršni direktor UBS-a devet godina do 2020., kada je Hamers napustio holandsku banku ING da bi došao na čelo te švajcarske banke.

- Integracija Kredi Svis je trenutno najvažniji zadatak UBS-a i uveren sam da će Serđo uspešno voditi banku kroz sledeću fazu - rekao je Hamers i dodao da mu je žao što napušta UBS, zbog okolnosti su se promenile način poslovanja na koje niko nije računao, između ostalog bilo mu je i zadovoljstvo i privilegija voditi ovu veliku banku.

Banka UBS je najavila preuzimanje Kredi Svis početkom meseca, druge po veličini banke u Švajcarskoj, pošto su akcije Kredi Svis naglo pale tokom finansijskog kolapsa na berzi zbog propasti nekoliko američkih banaka.

Predsednik UBS-a Kolm Keleher nazvao je Hamersa "izvanrednim izvršnim direktorom UBS-a" i dodao je da je Holanđanin doneo banci uspeh u izazvonim uslovima, rekavši da je tim načinom želeo da izrazi svoje duboko poštovanje i zahvalnost za šta je Ralf postigao u poslednje dve i po godine.

Video: Burno među bankarima: Ovakve krize se ne pamte od 2008. godine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>