• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut dogovor: Đokovići grade gondolu u Vrnjačkoj Banji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Olimpijskog centra Jahorina istakli su da će gondola povezivati Vrnjačku Banju sa vrhom planine Goč

  • 0
srđan đoković, gondola, vrnjačka banja Foto: Tanjug/OC Jahorina/Iva Ivkić

Uprava Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem dogovorila se sa porodicom Đoković, tačnije Srđanom Đokovićem i predstavnikom i vlasnikom kompanije Leitner, Martinom Leitnerom o izgradnji urban gondole od Vrnjačke Banje do vrha planine Goč, saopštio je danas Olimpijski centar Jahorina.

- Zajedno sa Martinom Leitnerom, vlasnikom austrijske kompanije Leitner koja se bavi razvojem i izgradnjom žičara činimo tim u koji Novakova porodica veruje. Zajednički smo angažovani na izgradnji panoramske, urban, gondole koja će prevoziti posetioce iz centra Vrnjačke Banje do vrha planine Goč.

Savremena gondola koju ćemo izgraditi osim što će biti svojevrsna turistička atrakcija uz nestvaran pogled na okolne predele značajno će doprineti i zaštiti životne sredine, te smanjenju zagađenja koje prouzrokuju automobili - rekao je Ljevnaić nakon sastanka održanog u utorak.

On je istakao da mu je velika čast što se porodica teniskog asa i najboljeg predstavnika naših prostora u svetu, Novaka Đokovića, opredelila za saradnju sa njegovim timom i što su prepoznali ambicije kao nešto njima srodno.

- Pre par dana na jednom kongresu sam saznao da je moj tim na koji sam beskrajno ponosan tim koji je sagradio najviše žičara na svetu. Veliku zahvalnost dugujem pre svega Srđanu Đokoviću sa kojim je zadovoljstvo sarađivati i realizovati vizije koje su pre svega usmerene na budućnost i nasleđe za naredne generacije.

Želim da poručim da ćemo sa ogromnim iskustvom na projektima sličnim ovome dati sve od sebe da projekat urban gondole na ovim predivnim predelima bude najbolji i da opravda prezime porodice koja stoji iza njega - rekao je Ljevnaić.

Video: Od Zlatibora do Tornika vožnja 1.000 dinara: Počela s radom najduža gondola na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>