• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekdonalds kreće od "vrha": Zatvorene kancelarije, spremaju se ključni otkazi ove nedelje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsećamo i da je UBS, koji je nedavno preuzeo Kredi Svis, najavio ukidanje oko 30% radnih mesta na globalnom planu

  • 2
mek Foto: Shutterstock

Kompanija Mekdonalds privremeno zatvara svoje kancelarije u SAD ove sedmice, pošto se priprema da obavesti zaposlene o otpuštanjima.

To je, kako navode, deo šireg restrukturiranja kompanije, objavio je VSJ.

U internoj e-poruci, koja je upućena zaposlenima u SAD i pojedinom međunarodnom osoblju prošle sedmice, najpopularniji lanac restorana brze hrane je zamolio zaposlene da rade od kuće od danas do srede.

Nejasno je koliko će njih biti otpušteno, objavio je list, a u mejlu kompanije čije je sedište u Čikagu - navodi se da će tokom sedmice od 3. aprila biti saopštene "ključne odluke koje se odnose na uloge" i broj osoblja korporacije. "

Mekdonalds je, takođe, zatražio od zaposlenih da otkažu sve sastanke sa prodavcima i drugim spoljnim saradnicima. Rojters dalje podseća da je kompanija u januaru saopštila da će revidirati nivo korporativnog osoblja kao deo poslovne strategije, što bi moglo dovesti do otpuštanja u nekim oblastima i ekspanzija u drugim.

Inače, Mekdonalds je samo još jedna u nizu američkih (i svetskih) kompanija koje prave ovakve rezove. Štaviše, čak je i moćni UBS koji je nedavno preuzeo Kredi Svis - najavio ukidanje oko 30% radnih mesta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    3. april 2023 | 11:18

    ZAPAD CVETA ZBOG SANKCIJA RUSIJI !!! BRAVO!!!

  • Рус

    3. april 2023 | 11:23

    To je što su im u Rusiji ostale milijarde dolara, a ne zbog tamo kakvih izmišljenih situacija. VUKUSNO I TOČKA...radi punom parom u Rusiji...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>