• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon kolapsa Kredi Svisa, i UBS krenuo da posrće: "Otpada" 30% radne snage?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike promene u švajcarskoj banci koja je "spasila" svog rivala

  • 2
Kanada Toronto UBS Bank banka

Foto: Shutterstock

Otprilike dve nedelje nakon što je UBS preuzeo Kredi Svis, posrnulu švajcarsku banku, kreću novi problemi ili, barem, donose se nove radikalne odluke.

U međuvremenu je objavljeno i da se Serđo Ermoti vraća na čelno mesto UBS-a, umesto dosadašnjeg generalnog direktora Ralfa Hamersa, sa idejom da "vodi banku kroz novu fazu".

Ipak, verujemo da osoblje baš i nije najsrećnije zbog ove odluke.

Naime, Blumberg piše ovih dana da bi UBS Group AG mogao da smanji svoju radnu snagu za 20-30 odsto. To podrazumeva ukidanje čak 36.000 radnih mesta širom sveta, objavio je švajcarski list Sonntagszeitung, pozivajući se na višeg menadžera u UBS-u.

U Švajcarskoj će čak 11.000 zaposlenih biti otpušteno, naveo je list 2. aprila.

Kako se dalje navodi, ova dva zajmodavca - Kredi Svis i UBS, zajedno su imala skoro 125.000 zaposlenih ljudi na kraju prošle godine, a oko 30% od tog broja samo u Švajcarskoj.

Podseća se da je Kredi Svis pre spasavanja od strane UBS-a najavio ukidanje 9.000 radnih pozicija, ali s obzirom na to da akvizicija podrazumeva značajna preklapanja, očekivalo se da će konačna otpuštanja biti višestruka od navedenog broja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    2. april 2023 | 17:25

    Па хоће ли љуљнути Швајцарац већ једанпута-двапута-на нулу?

  • Srba

    2. april 2023 | 19:07

    Uh, dobro je. Sva sreća da nemam pare u nijednoj švajcarskoj banci! (tj. nemam pare ni u jednoj banci- jer sam prosečan Srbin koji jedva i osnovne račune i hranu može da podmiri svakog meseca).

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>