• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradska berza prekinula trgovanje u jednom trenutku: Ovo je objašnjenje zašto

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka o privremenoj obustavi trgovanja odnosila se na sve segmente regulisanog tržišta

  • 0
Kamate berza kriza Foto: Shutterstock

Zbog problema u funkcionisanju telekomunikacionih uslova Beogradska berza danas je nakratko obustavila trgovanje.

Prema dokumentima dostupnim na njihovom sajtu Berza je prvo jutrošnjom odlukom obustavila trgovanje od 9.45 sati, a zatim je doneta odluka da se od 11.15 nastavlja kontinuirano trgovanje.

- Nastavlja se trgovanje svim hartijama od vrednosti na svim tržištima Berze sa skraćenim trajanjem faze kontinuiranog trgovanja - navodi se u drugoj odluci.

Precizira se da je reč o fazama kontinuiranog trgovanja koje počinju u 9.30, odnosno u 11.15 sati, i traju do 9.45 i 14 sati. Prva odluka o privremenoj obustavi trgovanja hartijama od vrednosti odnosila se na sve segmente regulisanog tržišta i MTP Belex.

U obrazloženju odluke o ukidanju privremene zabrane, i nastavku trgovanja, navodi se da "su u međuvremenu sprovedene mere i aktivnosti na uspostavljanju uslova kojima se obezbeđuje neometano i pravilno funkcionisanje" te da su preko BelexFIX-a stvoreni uslovi "kojima se omogućava članovima Berze da pristupaju i da ga koriste".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>