• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Staklena fasada i motivi pirotskog ćilima: Pušten u rad novi terminal aerodroma "Nikola Tesla"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novoizgrađeni deo terminala unaprediće proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo u pogledu veličine i udobnosti prostora

  • 3
Aerodrom Nikola Tesla, Belgrade Airport Foto: Tanjug/Belgrade Airport

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da ga je koncesionar beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" - Vansi obavestio da kompanija "Belgrade airport" od danas pušta u rad novoizgrađeni deo centralne zgrade terminala, površine veće od 11.000 kvadratnih metara, koji je povezan sa ostalim delovima terminala.

Novoizgrađeni deo terminala unaprediće proces prihvata i otpreme putnika i poboljšati korisničko iskustvo u pogledu veličine i udobnosti prostora, saopštilo je ministarstvo. Novi prostor dizajniran je u skladu sa standardima kompanije Vansi.

Velika staklena fasada sa nazivom aerodroma i tradicionalnim motivima pirotskog ćilima odraz je koncepta "sence of place" kompanije "Vansi", koji kroz poseban dizajn prenosi specifičnu lokalnu atmosferu.

Sva unapređenja deo su ambicioznog plana kompanije "Vansi" za proširenje i modernizaciju beogradskog aerodroma, za koji će ova kompanija izdvojiti 732 miliona evra tokom perioda trajanja koncesije.

Pozitivan uticaj na iskustvo putnika prepoznat je i od predstavnika avio-industrije, pa je tako beogradski aerodrom ove godine proglašen za jedan od najbojih u Evropi u konkurenciji aerodroma iste veličine, kao i za najprijatniji, odnosno aerodrom sa najposvećenijem osobljem prema standardima Međunarodne organizacije aerodroma - Airport Council International.

Završetak svih ključnih radova na projektu očekuje se tokom 2023. godine, što će omogućiti da do kraja koncesije beogradski aerodrom dostigne ukupan kapacitet opsluge od 15 miliona putnika godišnje, navedeno je u saopštenju.

U eksluzivnom intervjuu za Telegraf Biznis razgovarali smo sa Fransoom Berizom, članom UO FIC (Savet stranih investitora) i CEO kompanije BELGRADE Airport o budućnosti našeg aeorodroma.

(Telegraf Biznis)

Video: Zavirite na novi terminal beogradskog aerodroma Nikola Tesla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    4. april 2023 | 13:18

    A šta je ispred aerodroma ruglo. Nemaš gde da pokupiš putnika ili ostaviš

  • Sava

    4. april 2023 | 13:30

    Predivno Izgleda sve ne u najlepsem Svetlu,Jedina Zamerka Parking mesta Nedostaju na Aerodromu, postojeca su ubitacno Skupa i nedovoljna po Kapacitetu...

  • DRagutin

    4. april 2023 | 21:51

    Svetski , nema se šta zameriti...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>