• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka Engleske nastavlja sa podizanjem kamatnih stopa: Šta to znači za Britance?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pil je naglasio da "pažljivo ispituje" da li bi moglo da se desi da visoka inflacija postane dugotrajna u Velikoj Britaniji

  • 0
Banka inflacija USA SAD Foto: Tanjug/AP

Glavni ekonomista Banke Engleske, Hju Pil, nagovestio je dalji rast kamatnih stopa u maju, navodeći da centralna banka te zemlje treba da "dovrši posao" u borbi sa visokom inflacijom.

Pil je rekao da se kreatori politike suočavaju sa teškom odlukom da li da povećaju troškove zaduživanja i ukazao da je i dalje potrebno monetarno pooštravanje, kako bi se inflacija vratila na cilj od dva odsto, objavio je Fajnenšel Tajms.

Odbor za monetarnu politiku suočio se sa teškom odlukom da li da ponovo podigne kamatne stope sa 4,25 odsto, posebno u vreme krhkosti finansijskog tržišta.

Pil je naglasio da "pažljivo ispituje" da li bi moglo da se desi da visoka inflacija postane dugotrajna u Velikoj Britaniji usled rasta cena koje podižu kompanije, ali i zbog zahteva radnika za povećanje plata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>