• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prelepe, a povoljne: Od 45 do 120 evra za čitav apartman na planinama na zapadu Srbije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored idiličnog porodičnog odmora, planine nude i dodatne sadržaje, poput aktivnog odmora

  • 1
Foto: Telegraf.rs

Iako proleća nema ni na vidiku, to nije sprečilo brojne građane da unapred rezervišu smeštaj na srpskim planinama. Oni koji žele mir, lepotu i zdravlje već standardno odlučuju se za Zlatar, tako da su smeštajni kapaciteti već sad popunjeni 80 odsto.

- Zainteresovanost za predstojeće Vaskršnje praznike je velika, oni koji vole našu planinu zakupili su apartmane za gotovo sve dane praznika, jer je ova planina pun pogodak za porodičan odmor, a svaki dan na ovoj planini može biti ispunjen drugim sadržajem. Ono što nam ide u prilog svakako jeste i najava prolećnog vremena pa sada kreću i škole u prirodi, kampovi tako da u narednom periodu Zlatar će biti centar turizma, kazao je za RINU, Branko Pucarević iz TO Zlatar.

Ova planinska lepotica, pored idiličnog porodičnog odmora, nudi i dodatne sadržaje, poput aktivnog odmora i uživanja u nestvarnim predelima zapadne Srbije.

Takođe, Zlatar je poznat kao planina koja je prihvatljiva za svačiji džep, tako da uz malo novca možete dobiti putno toga u odnostu na ostale turističke centre.

- Za jednu porodicu može se iznajmiti kuća od 80 evra dnevno, pa sve do 120 u zavisnosti od usluge. Dok se cena u hotelskom smeštaju kreće od 3.500 dinara pa na više, takođe u zavisnosti od toga da li je u pitanju prenoćiošte ili polupansion. Kod nas turistička sezona traje 365 dana i uvek možete pronaći sadržaj za sebe. Završava nam se sezona skijanja, ali od prvog maja kreće i vožnja našm jezerima, meandrima Uvca, obilazak vikikovaca i rezervata prirode, istakao je Pucarević.

Tara, planina, Vidikovac Foto: RINA

Veliko interesovanje postoji i za planinsku lepoticu Taru

Privatni smeštaj na destinaciji Tara - Drina - Bajina Bašta je u velikoj meri već popunjen za vaskršnje praznike pa je neophodno što pre izvršiti rezervaciju ukoliko želite da dane najvećeg hrišćanskog praznika provedete u srcu Podrinja.

- Cena varira od 45 evra koliko iznosi dnevni najam apartmana do 100 - 120 evra za najam luksuznijeg smeštaja. Cena hotelskog smeštaja u hotelima Vojne ustanove „Tara“ koja uključuje usluge polupansiona uz mogućnost korišćenja bazena, saune i teretane varira od 5300 dinara za smeštaj u porodičnim sobama do 10.200 u master apartmanima. Cena je izražena po osobi na dnevnom nivou. U ostalim hotelima na destinaciji Tara Drina Bajina Bašta cena na bazi usluge noćenja sa doručkom varira od 3.400 do 5.200 dinara, kaže Siniša Spasojević iz TO Tara-Drina.

Za sve goste koji se tokom predstojećih praznika za Taru pripremljen je izuzetno bogat sadržaj, a najvaljane su i četiri programa u realizaciji turističke agencije Taraturs. Turisti će moći da uz vožnju brodom obiđu Čarobni turistički prsten, da uživaju u safariju i obilasku jezera i vidikovaca.

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>