• 10

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dostavljači nastavili protest na Trgu republike: Rade i po 12 sati dnevno, ovo su njihovi zahtevi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz kompanije "Wolt" su se oglasili za Telegraf Biznis, između ostalog kažu da nijedan od zahteva koji se pominje u medijima njima još nije stigao zvaničnim putem

  • 10
Protest, wolt dostavljači Foto: Privatna arhiva

Dostavljači kompanije "Wolt" i danas su se okupili na beogradskom Trgu republike, kako bi protestovali zbog neadekvatnih uslova rada. Iz kompanije "Wolt" su se oglasili za Telegraf Biznis, između ostalog kažu da nijedan od zahteva koji se pominje u medijima njima još nije stigao zvaničnim putem

Kako nam javljaju čitaoci, okupili su se u još većem broju u odnosu na jučerašnji dan, kada su naglasili da su "veoma ugroženi, kako u saobraćaju, tako i po pitanju egzistencije".

Naime, zaposleni u kompaniji zahtevaju da se osnovica za svaku isporuku vrati sa 180 na 200 dinara, da se pređena distanca računa po putu, a ne vazdušno-pravolinijski, kao i uopšteno bolje uslove rada, novu opremu i poboljšanje aplikacije.

Neki od vozača istakli su kako rade i po 10 do 12 časova dnevno kako bi im se isplatio izlazak na teren.

Iz kompanije "Wolt" su se oglasili za Telegraf Biznis.

"Niijedan zahtev koji se pominje u medijima nam još nije stigao zvaničnim putem. Uvek smo spremni za dijalog sa našim aktivnim partnerima dostavljačima, kojih ima više od 3000. To potvrđuje i činjenica da smo poslednjih nedelja sa dostavljačima iz svih većih gradova Srbije intenzivno razgovarali o uvođenju novog modela zasnovanog na principima fer, jednake i transparentne zarade, pri čemu smo dobili samo pozitivne reakcije.

"Takođe, uvek se trudimo da edukujemo partnere dostavljače o bezbednosti u saobraćaju, korišćenju same aplikacije, kao i da im u realnom vremenu pružimo podršku na terenu kroz ceo tim za operacije i našu korisničku podršku", poručuju iz kompanije Wolt.

(Telegraf Biznis)

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    8. april 2023 | 16:12

    Nek se obrate gazdi ....šta će na trgu republike....Il ima fabrika pa nek menja posao....

  • Bgd

    8. april 2023 | 18:06

    Protest na trgu jer im ne odgovaraju uslovi u privatnoj firmi!?!? Ovo jos bilo nije...

  • Zoran

    8. april 2023 | 14:48

    Radite malo u fabrici ili u rudniku pa da vidimo da li je vama ili njima teze... Jako tezak fizicki posao radite pa vam tesko.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>