• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Planirate život u inostranstvu? Ove zemlje su izabrane za TOP 3, a nijedna nije u Evropi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bahrein je stavljen na prvo mesto od 52 lokacije

  • 0
Singapore, United Arab Emirates , Bahrain Foto: Pixabay, Shutterstock

Putovanje u inostranstvo je jedno, ali započeti novi život u inostranstvu - nešto je sasvim drugo.

Iseljenici koji su se preselili van granica svojih zemalja izneli su svoja iskustva, na osnovu kojih Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Singapur zauzimaju prva tri mesta na listi najboljih mesta za život "preko".

Kako piše CNBC, pozivajući se na istraživanje Internations-a za 2022, ove države važe za one u kojima je "relativno lako nastaniti se". U anketi je, inače, učestvovalo 12.000 iseljenika širom sveta.

Internations predstavlja grupu iseljenika, koja broji čak 4,5 miliona članova u 420 gradova širom sveta, a u ovom ispitivanju rangirala je lokacije na osnovu indeksa Expat Essentials Index, koji uzima u obzir procene doseljenika na osnovu sledećih parametara:

  • digitalizacija (pristup administrativnim uslugama na mreži)
  • stanovanje (pristupačnost i lakoća pronalaženja smeštaja, posebno za iseljenike)
  • administrativne teme (lakoća otvaranja bankovnog računa ili dobijanja vize) i
  • jezik (mogućnost kretanja bez potrebe za učenjem novog jezika, ili lakoća učenja lokalnog jezika).

Bahrein je stavljen na prvo mesto od 52 lokacije, prema Internations studiji. Doseljenici u Bahreinu kažu da je lako dobiti vizu, pronaći smeštaj, pristupiti državnim uslugama na mreži i kretati se bez znanja lokalnog jezika.

Posle ove tri države, nižu se Estonija, Oman, Indonezija, Saudijska Arabija, Katar, Kenija i Kanada.

Sve u svemu, Internations kaže da njegove tri najveće destinacije — Bahrein, UAE i Singapur — nude laku komunikaciju bez velikih jezičkih barijera i, takođe, podrazumevaju minimalne birokratske probleme. Portparol Internations-a kaže za CNBC Make It da su sve tri lokacije dobro poznate kao popularne destinacije za iseljenike, i zbog toga su se, možda, čak i prilagodile njihovim potrebama, kako bi strancima olakšale život u inostranstvu.

Napominje se, takođe, da se na ovim destinacijama uveliko govori engleski jezik, što strancima može olakšati rešavanje birokratskih i administrativnih poslova prilikom preseljenja. Dodaje se da većina onih koji dolaze u Bahrein, zarad posla i novog života, pristiže iz Indije.

Uglavnom se sele iz poslovnih razloga, bilo da su regrutovani na internacionalnom nivou ili da bi započeli sopstveni posao. Najčešće rade u oblasti finansija ili bankarstva.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>