• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najskuplji sendvič sa sirom košta 214 dolara: Sadrži šampanjac, tartufe i prekriven je zlatom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj sendvič pravi se od dva komada francuskog tosta napravljenog sa Dom Perinjon šampanjcem

  • 0

Zas neke Ginisove rekorde potrebni su dugi nokti, za neke visina, za neke debljina, dok je za konkretno ovaj potrebno dosta sira, mnogo maslaca i na kraju malo zlata. 

Jedan Njujorški restoran pravi čuveni, najskuplji na svetu, dekadentni sendvič sa grilovanim sirom koji košta vrtoglavih 214 dolara, a nakon duge pauze, ova gurmansla poslastica ponovo će biti dostupna u čast Nacionalnog dana grilovanog sira.

Restoran S3 iz Njujorka ponudiće danas kupcima ovaj preskupi sendvič koji je 2014. godine uvršten u Ginisovu knjigu rekorda. 

Ovaj dekadentni sendvič mora da se naruči 48 sati ranije kako bi glavni kuvar na vreme počeo postupak pripreme.

Ovaj sendvič pravi se od dva komada francuskog tosta napravljenog sa Dom Perinjon šampanjcem, maže se maslacem sa belim tartufima i u njega se stavlja veoma redak Kačokavalo Podoliko sir. Kada je spreman za sreviranje, sendvič se seče dijagonalno i svaka polovina dobija slojeve jestivih zlatnih pahuljica.

Sir koji ide u sendvič je toliko redak da samo 25.000 krava može da ga proizvede, i to isključivo između Maja i Juna. Umesto uz tradicionalnu supu od paradajza, ovaj sendvič servira se uz bisk od južnoafričkog jastoga.

Isti restoran drži još dva rekorda - za najskuplji pomfrit i za najskuplji milkšejk. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>