• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetlo na kraju tunela: FTX planira ponovo da pokrene trgovanje?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija počinje da razmišlja o budućnosti nakon meseci napora posvećenih prikupljanju resursa i otkrivanju šta je pošlo po zlu

  • 0
kripto valuta, kripto berza, FTX Sam Bankman-Fried Foto: Jonathan Raa/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Propala kripto berza FTX povratila je preko 7,3 milijarde dolara u gotovini i likvidnoj kripto imovini, što je povećanje od više od 800 miliona dolara od januara, rekao je advokat kompanije u sredu na ročištu u Delaveru.

On je dodao da kompanija počinje da razmišlja o budućnosti nakon meseci napora posvećenih prikupljanju resursa i otkrivanju šta je pošlo po zlu pod vođstvom optuženog bivšeg osnivača Sema Bankmana-Frida javlja Rojters. Podsetimo, on se izjasnio da nije kriv za propast berze.

Blagom oporavku pomogao je nedavni porast cena kriptovaluta, navodi Ditderih.

Njen ukupan oporavak bio bi procenjen na 6,2 milijarde dolara na osnovu cena kriptovaluta iz novembra prošle godine, kada je podnela zahtev za bankrot, a rivalska berza Binance je odustala od sporazuma o spasavanju.

Novi izvršni direktor berze, Džon Rej, detaljno je opisao neprikladne transfere sredstava i loše računovodstvo na propaloj kripto berzi  kao "potpuni neuspeh" kada je reč o kontroli.

Kako dalje navodi advokat, FTX pregovara sa zainteresovanim stranama o opcijama za ponovno pokretanje razmene, i možda će doneti odluku o tome u narednom periodu.

Korisnici u Japanu jedini su mogli da povuku bilo kakva sredstva zbog relativno snažnih kripto propisa u toj zemlji, navodi advokat.

Berzi će trebati značajni kapital kako bi ponovo pokrenula poslavanje jer postojeći korisniči interfej nije imao mnogo veze sa kretanjem novca iza kulisa.

"Aplikacija je prelepo radila, ali istina je da je to bila samo fasada", pojašnjava advokat.

Nije jasno da li FTX treba da koristi sopstvena sredstva za ponovno pokretanje razmene, umesto novca za otplatu kupaca, dodaje.

Takođe, ponovno pokretanje razmene može zahtevati spoljno finansiranje ili prodaju imovine berze.

FTX takođe radi na preliminarnom planu za Poglavlje 11 koji bi kompaniji ponudio put iz bankrota. Planiraju da predstave taj plan do jula, ali se ne očekuje da bude odobren pre drugog kvartala naredne godine.

Bankman-Frid i nekoliko insajdera kompanije optuženi su za prevaru zbog svoje uloge u kolapsu kompanije. Za razliku od Bankman-Fridovog izjašnjavanja da nije kriv, bivši članovi njegovog najužeg kruga izjasnili su se krivim i pristali su da sarađuju sa tužiocima.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>