• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski lider u oblasti konsaltinga i osiguranja ukida 3.000 pozicija: "Prebukirani smo"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korporativna Amerika se, u načelu, priprema za ekonomski pad...

  • 1
Ernst & Young

Ernst & Young zgrada / Foto: Shutterstock

Jedna od najpoznatijih globalnih organizacija, Ernst & Young (EY), čiji je fokus na pružanja usluga iz konsaltinga, osiguranja, strateških planova i pitanja poreza, odlučila je da ukine čak 3.000 radnih mesta u SAD.

Kao razlog navode "prebukiranost" u određenim delovima preduzeća, a saopštenje dolazi samo nekoliko dana nakon što je kompanija odustala od planova da "razbije" svoja odeljenja za reviziju i konsalting.

EY je, takođe, saopštio da ova odluka nije povezana sa tom idejom, ali da je "deo tekućeg upravljanja poslovanjem". Najavljeni rezovi utiču na oko 5% američke radne snage, saopštio je londonski EY, obećavajući "sveobuhvatnu podršku" onima koji su pogođeni otpuštanjem.

Kompanija je navela da je napravila ovaj presek "nakon procene uticaja trenutnih ekonomskih uslova, jake stope zadržavanja zaposlenih i preobimnih kapaciteta u nekim delovima firme".

Svakako, loš trenutak za već zabrinute radnike, budući da se, prema pisanju BBC, korporativna Amerika priprema za ekonomski pad.

Rivalski KPMG je, takođe, navodno najavio otpuštanja u SAD, dok su i Accenture i McKinsey među velikim imenima koja su najavila otkaze u poslednjih nekoliko meseci.

Accenture, naime, ukida 19.000 radnih mesta ili otprilike 2,5% osoblja širom sveta, dok McKinsey, navodno, ukida oko 1.400 uloga ili 3% svojih zaposlenih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandravi

    18. april 2023 | 09:36

    Ima nad oko 300 u ey srbiji, videcemo kako cemo mi proci.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>