• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rajan Rejnolds ne staje: Posle fudbalskog kluba, kupio kanadsku kompaniju i snimio šaljiv video o njoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Nuvei osnovana je pre 20 godina i aktivna je na 200 tržišta

  • 0
Glavni Heroj Rajan Rejnolds Foto: Alan Markfield

Glumac Rajan Rejnolds uložio je prethodnih godina svoj novac u širok spektar biznisa, od proizvodnje alkohola, do mobilnog operatera i ne planira da stane. Novi Rejnoldsov poduhvat je ulaganje u finteh kompaniju Nuvei.

- O finteh kompanijama sada znam koliko sam znao i o mobilnim operaterima pre nekoliko godina. Ali, kompanija Nuvei je impresivna - rekao je Rejnolds objašnjavajući ovaj poduhvat i dodao "tim koji vodi ovu kompaniju je neverovatno inteligentan i vredan, a krajnje je vreme da jedna kanadska kompanija dobije pažnju kakvu imaju američke"

A kao što je to uradio i za druge svoje biznise, i za ovaj je odigrao ulogu u promotivnom filmiću kompanije koji je potom objavio na Tviteru

Rejnolds je novac uložio u ovu kanadsku firmu samo nekoliko nedelja nakon što je prodao Mint Mobile za 1,35 milijardi dolara, zaradivši od svojih 25 odsto udela oko 300 miliona dolara, piše Yahoo finance.

Pre toga je prodao i biznis sa proizvodnjim džina, kompaniju Aviation Gin koji je "otišao" za 610 miliona dolara. Rejnolds je nedavno kupio i fudbalski tim iz Velsa, a vlansik je i marketinške agencije Maximum Effort.

Kompanija Nuvei osnovana je pre 20 godina i aktivna je na 200 tržišta, a nudi drugim kompanijama usluge i servise za plaćanje, a vredi skoro šest milijardi dolara.

Ranije ove godine kompanija Nuvei je kupila rivalsku firmu Paya za 1,3 milijarde dolara, a cilj je bio probijanje na američko tržište.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>