• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada Mekdonalds, a sada Mek.bi: Kažu da hrana ostaje ista

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lanac hamburgera u Rusiji je u maju prošle godine prodat lokalnom vlasniku licence, Aleksandru Govoru, i od tada nosi naziv Vkusno & točka

  • 1
Mekdonalds, sendvič, hrana Foto: Shutterstock

Restorani koji su ranije radili pod brendom Mekdonalds u Belorusiji biće preimenovani u Mek.bi, saopštila je lokalna kompanija, navodeći da "zadržava pristup receptima", čime se ogradila od novog brenda u susednoj Rusiji, preneo je Rojters.

Svih 25 Mekdonalds restorana u Belorusiji, kojima je upravljao lokalni licencirani KSB Victory Restaurants, trebalo je da budu preimenovani u Vkusno & točka, kao što je slučaj u Rusiji, ali se čini da je taj dogovor propao.

U novembru je Mekdonalds saopštio da više nije moguće da njegov vlasnik licence nastavi sa radom u Belorusiji, pre svega, zbog velikih problema sa snabdevanjem.

"Kao rezultat toga, vlasnik licence prestaće da radi kao Mekdonalds i više neće nositi ime našeg brenda, niti će služiti naš meni", saopšteno je tada iz najpoznatijeg lanca brze hrane na svetu, koji je bio jedan od prvih zapadnih brendova koji je potpuno napustio Rusiju nakon invazije na Ukrajinu.

Lanac hamburgera u Rusiji je u maju prošle godine prodat lokalnom vlasniku licence, Aleksandru Govoru. Vkusno & točka je prihvatio niz zahteva, uključujući ograničenja brendiranja, šeme boja i upotrebu proizvoda.

S druge strane, korišćenjem imena Mek.bi, beloruska kompanija zadržava izvesnu prepoznatljivost brenda, jer u Rusiji - novom lancu nije bilo dozvoljeno korišćenje reči "Mek" u proizvodima.

Mek.bi je u saopštenju naveo da će sačuvati "voljeni ukus svih svojih jela", a rečeno je i da je od kupaca i osoblja primio više od 1.500 predloga za novo ime. Beloruski predsednik, Aleksandar Lukašenko, svojim sugestijama se u martu uključio u proces preimenovanja, iako je ranije "izrazio prezir prema američkom brendu", navodi Rojters.

- Mi sami treba da radimo ono što je nekada radio Mekdonalds, čak i bolje, jer valjda imamo nekoga ko može da raseče lepinju na dva dela i ugura parče mesa, krompir i salatu?! - rekao je on.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>