• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čačak dobija još jedan most preko reke Zapadne Morave: Biće važna veza sa glavnim saobraćajnicama

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi čovek grada takođe je naglasio da se sa „Koridorima Srbije” radi na produžetku Bulevara Tanaska Rajića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu na Moravi

  • 0
Most, Preljina, Čačak,

Foto:RINA

Osim izgradnje deonice auto-puta od Preljine do Požege i Moravskog koridora, koji se realizuju u blizini Čačka, ovaj grad u narednom periodu očekuje i realizacija veoma važnih lokalnih infrastrukturnih projekata. U planu je je izgradnja novog mosta preko reke Zapadne Morave.

- Sedamdesetih godina prošlog veka, kada je otvoren kružni put sa mostom preko Morave u Konjevićima. Odmah nakon toga, trebalo je da bude otvoren i severni obilazni put, od jabučnjaka u Parmencu do Prijevora, Trbušana i preko brda Ljubića do Preljine. Mi pune dve godine radimo na tome sa Putevima. Doneli smo Planski akt „Severni opštinski put” i naša ideja je da Putevi Srbije urade projekat za most, a mi ćemo uraditi eksproprijaciju zemljišta i ući u izvodjače - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, prenosi RINA.

On je dodao da očekuje da kada bude gotov projekat mosta, da će država, odnosno Putevi finansiraju izgradnju.

- Onda će cela leva obala Čačka, dakle Ljubić, Trbušani, Prijevor, Miokovci, sva mesta koja gravitiraju ka tom delu grada Čačka, mogli preko tog mosta doći najbliže do magistralnog puta, ističe Todorović.

Saobraćajna infrastuktura je jedan od ključnih uslova da bi destinacija mogla da bude konkurentna na domaćem i inostranom turističkom tržištu, ispričao je i direktor TO Čačak Vojin Jakovljević za naš portal.

Prvi čovek grada takođe je naglasio da se sa „Koridorima Srbije” radi na produžetku Bulevara Tanaska Rajića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu na Moravi, koji će kroz naselje Konjeviće ići na petlju Baluga, odnosno, imaće direktnu vezu sa „Moravskim koridorom”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>