≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Valjevo dobilo fabriku vaga: Vučić na otvaranju pogona svetskog giganta Bizerba

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine, a investicija je vredna više od 33 miliona evra

Valjevo, Aleksandar Vučić, Bizerba

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nemačka fabrika Bizerba svečano je otvorena danas u Valjevu, a otvaranju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Valjevo, Aleksandar Vučić, Bizerba

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih. Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora. Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Prve vage su već prizvodene i isporučene kupcima u februaru ove godine. U savremenoj fabrici su, kažu u kompaniji, stvorene potpuno nove mogućnosti za automatizaciju i digitalizaciju procesa.

Fabrika Bizerba, Valjevo

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Predsednik Vučić je tokom obilaska fabrike porazgovarao sa radnicima koji su mu priznali da su uslovi rada dobri i da imaju zarade veće nego na prethodnim poslovima.

Vučić je istakao da je prosečna plata u fabrici 1.100 evra, dok je u Valjevu prosečna plata znatno manja.

Fabrika će dodatno industrijalizovati ovaj grad, koji će uskoro dobiti i brzu saobraćajnicu do Lajkovca, ali i opštu bolnicu u čiju će izgradnju biti uloženo oko 90 miliona evra, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Brzu saobraćajnicu ćemo da završimo, to je naša obaveza, kao i prema građanima Valjeva - naveo je Vučić.

Rekao je da se ranije od Valjeva do Beograda putovalo oko sat i 40 minuta, dok će kada bude završena brza saobraćajnica od Iverka do Lajkovaca putovanje trajati oko 50 minuta. Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu u decembru iznosila 608 evra, dok će u Bicerbi biti značajno viša.

- Bizerba je ogromna stvar, ne samo za Valjevo, nego za Srbiju, ali biće još investicija - rekao je Vučić kome su čelnici kompanije objasnili po kom principu rade njihove vage, sa i bez čitača bar-koda, a onda su se složili da će Srbija od sada proizvoditi najbolje vage na svetu.

Valjevo, Aleksandar Vučić, Bizerba

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Bizerba planira da u narednih godinu dana razvije globalnu stratešku platformu za proizvodnju čitavog asortimana vaga, namenjenih maloprodajnim objektima.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su na početku radova rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Generalni direktor kompanije Bizerba Andreas Kraut istakao je da je pre skoro dve godine dogovorena investicija u ovu novu proizvodnu plokaciju.

Fabrika Bizerba, Valjevo

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Stajali smo tačno ovde i izašli smo pred medije. Naši proizvodni kapaciteti naišli su na granicu, a istovremeno su nam se otvorila nova tržišta. Zato smo i otvorili ovu fabriku u Valjevu - rekao je on na otvaranju.

On je istakao da je posle dve godine nikla zgrada na koju su ponosni i sigurni smo da je ovo bila prava odluka i da smo na pravom mestu.

- Pre godinu dana smo se okupili na gradilištu i tu smo svečano zaboli ašov. Kada se prisetim da je tada postojao samo šator nsred zemlje, da nije postojala ni ulica, a 30 meseci kasnije zatičemo ovo zdanje, što me čini jako ponosnim.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ana

  20. april 2023 | 12:25

  Veliki uspeh za Valjevo kao i za celu nasu zemlju jer svako novo ulaganje je korak ka boljoj buducnosti.

  11
  27

  Podelite komentar

 • Strahinja

  20. april 2023 | 12:28

  Strani investitori su prepoznali Srbiju kao plodno tlo za otvanje novih komanija

  10
  26

  Podelite komentar

 • Ivona

  20. april 2023 | 12:24

  Nova fabrika nova zaposlenja. Srbija samo ide napred!

  9
  26

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>