• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stelantis dovodi novog finansijskog direktora: Dolazi iz trgovinskog lanca koji posluje i u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će se pridružiti kompaniji do 10. jula, rekli su iz kompanije

  • 0
Stellantis Foto: Stellantis

Proizvođač automobila Stelantis saopštio je juče da će zaposliti finansijskog direktora globalne prehrambene kompanije Ahold Delhaize, koji će zameniti trenutnog finansijskog direktora Ričarda Palmera.

On planira da napusti kompaniju do kraja juna, a na njegovo mesto će doći Natali Knajt, koja je radila kao finansijski direktor (CFO) od 2020. godine u Holandiji. Pre toga, bila je na mestu CFO-a u Arla Foods i bila je na nekoliko viših finansijskih pozicija tokom sedamnaestogodišnjeg rada u Adidasu prenosi Cnbc.

Očekuje se da će se pridružiti kompaniji do 10. jula, rekli su iz kompanije.

Proizvođač automobila nije objavio detalje zašto Palmer, koji je bio finansijski direktor kroz dva velika globalna spajanja, odlazi iz firme.

Izvršni direktor Stellantis-a Karlos Tavares rekao je da kompanija želi Palmeru "sve najbolje u budućnosti i na novim izazovima koji ga očekuju".

- Ubeđen sam da će ona odigrati stratešku ulogu u postavljanju i oslobađanju velikog potencijala Stelantisove vrednosti - rekao je Tavers za novog CFO-a.

Iz kompanije su naveli da će Knajtova biti u američkoj kompaniji sa sedištem u Mičigenu, kao i da je očekuju putovanja u Evropu i druge regione.

(Telegraf Biznis)

Video: Gradonačelnik Kragujevca za Telegraf o investicijama, zapošljavanju i novim projektima za mlade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>