• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postignut dogovor o povećanju plata u Krušiku

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neto-iznos isplata se kreće od 8.000 dinara za najniže grupe

  • 0
Krušik fabrika Printskrin: Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Predstavnici Štrajkačkog odbora i rukovodstvo privrednog društva HK „Krušik“ a.d. Valjevo, postigli su sporazum o povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine, kroz sedam mesečnih jednokratnih povećanja.

Neto-iznos isplata se kreće od 8.000 dinara za najniže grupe složenosti do 4.000 dinara za najviše grupe složenosti. Prethodno je, u skladu sa ranije datim obećanjem, uplaćeno jednokratno povećanje povodom Uskršnjih praznika u neto-iznosu od 5.500 dinara, za najniže grupe složenosti, do 2.500 dinara za najviše grupe složenosti.

Usvojenim sporazumom primat je dat finansijskoj podršci socijalno najugroženijim kategorijama. Stav rukovodstva i Štrajkačkog odbora je da obe strane, zajedničkim naporima, treba da stvaraju uslove za povećanje obima realizacije ugovorenih poslova, što otvara prostor za rast zarada zaposlenih u narednom periodu.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je ranije danas da fabrika "Krušik" nikada neće biti uništena, iako je bilo takvih pokušaja, ali da građani Srbije treba da znaju da svaki dan u tu fabriku na posao ne dolazi skoro 500 radnika i naglasio da nikada neće pristati na ucene, a da će razgovarati sa svima.

(Telegraf Biznis)

Video: Protest Srba na KiM: Pokrenuta peticija za povlačenje specijalaca kosovske policije sa severa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>